Μενού

Κωφός Και Τυφλός Ροζ Σκύλος Υιοθετείται Και Γίνεται Πηγή Έμπνευσης Για Όλο Το Διαδίκτυο

Shares 0

Σκύλος: Το κουφό και τυφλό ροζ σκυλάκι που έχει κατακτήσει όλο το Ίντερνετ. Έχει γίνει πηγή έμπνευσης. Ο Piglet ή όπως είναι γνωστό το ροζ κουτάβι The Piglet Mindset έχει καταφέρει να νικήσει κάθε δυσκολία, κάθε αντιξοότητα και όχι μόνο να επιζήσει αλλά να γίνει και παράδειγμα δύναμης και θέλησης για όλους μας. Μεγάλη συνεισφορά σε αυτό έχει η Melissa Shapiro, μια έμπειρη κτηνίατρος, η οποία γνώρισε τον αξιολάτρευτο ροζ σκυλο το 2017.

 

Τον ακολούθησαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στα κοινωνικά δίκτυα, μοιράστηκαν τη χαρά του και τη θετικότητα του στα σχολεία και πρωταγωνιστή ενός βιβλίου που θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι … Το γουρουνάκι έχει μια πολυάσχολη και χαρούμενη ζωή για έναν σκύλο του οποίου η υπόθεση φαινόταν απελπιστική 4 χρόνια πριν.

Τι σημαίνει η λέξη Piglet

Στα αγγλικά, η λέξη Piglet σημαίνει “γουρουνάκι”. Όταν συνάντησε αυτό το σκυλί σε μια εκδήλωση υιοθεσίας τον Μάρτιο του 2017, η Melissa Shapiro πραγματικά πίστευε ότι έμοιαζε με ένα μικρό γουρούνι με το τρίχωμα και το δέρμα του να είναι ροζ.

H γυναίκα που του άλλαξε την ζωή

Κτηνίατρος που ζει και εργάζεται στο Γουέστπορτ του Κονέκτικατ (Βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες), αυτή η μητέρα 3 παιδιών και ιδιοκτήτρια 6 σκύλων από καταφύγια αναζητούσε έναν άλλο σκύλο για να καλωσορίσει.

Το Piglet χρειαζόταν ένα σπίτι με αγάπη και φροντίδα. Κωφός , τυφλός και πολύ αδύνατος (ζύγιζε τότε λιγότερο από ένα κιλό), χρειαζόταν έμπειρους φροντιστές που ήταν πρόθυμοι να καλύψουν τις συγκεκριμένες ανάγκες του.

Η μεγάλη προσπάθεια της Melissa

Αρχικά, η Melissa Shapiro σκόπευε να λειτουργήσει ως θετή μητέρα για το νεαρό τετράποδο. Η αποστολή αποδείχθηκε η πιο περίπλοκη. Σε όλη της την καριέρα ως κτηνίατρος και δασκάλα, δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με ένα τόσο ανήσυχο σκυλί .

Μέσα από πολύμηνη προσπάθεια να τη βοηθήσουν να ξεπεράσει τις δυσκολίες και τους φόβους της, αυτή, ο σύζυγός της, τα παιδιά τους και τα σκυλιά τους κατάφεραν να κάνουν το Piglet πλήρες μέλος της οικογένειάς τους, με αυτοπεποίθηση, ευτυχία και γεμάτη ζωή.

Ο δεσμός μεταξύ της Melissa Shapiro και του Piglet ενισχύθηκε, τόσο που αποφάσισε να τον υιοθετήσει μόνιμα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Piglet

Του αφιερώνει σελίδες στα κοινωνικά δίκτυα, όπου τον παρακολουθούν μαζικά. Το Piglet έχει συνολικά σχεδόν 250.000 συνδρομητές στο Instagram και 170.000 στο Facebook . Βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο ενός εκπαιδευτικού προγράμματος που ξεκίνησε από τον ιδιοκτήτη του σε συνεργασία με έναν καθηγητή CE2.

Ως μέρος του προγράμματος Piglet Mindset Educational Outreach και του οργανισμού Piglet International , ο σκύλος και ο ιδιοκτήτης του επισκέπτονται τα σχολεία για να αποδείξουν στους μαθητές ότι, παρά τις δυσκολίες και τις αναπηρίες, μπορεί κανείς να ζήσει μια φυσιολογική, ευτυχισμένη και ικανοποιητική ζωή με θετική νοοτροπία.

 

Η πρωτοβουλία της Melissa Shapiro καθιστά επίσης δυνατή την ευαισθητοποίηση των μαθητών στο θέμα των ζώων και τη συγκέντρωση χρημάτων για την υποστήριξη συλλόγων που εργάζονται υπέρ των σκύλων με ειδικές ανάγκες.

Το βιβλίο του Piglet

Δεν είναι μόνο αυτό. Τον επόμενο Αύγουστο θα εμφανιστεί: ” PIGLET: The Unexpected Story of a Deaf, Blind, Pink Puppy and his Family “, ένα βιβλίο που ακολουθεί την περιπέτεια του Piglet και της κηδεμόνας του, αναφέρει η Westport News .

Η τελευταία είναι περήφανη που είναι μέρος της ζωής της και είναι ο προνομιούχος μάρτυρας της «απροσδόκητης και απίθανης ιστορίας ενός κωφού και τυφλού μικρού ροζ σκύλου που έχει απίστευτη αίσθηση του χιούμορ και που είναι απολύτως αξιολάτρευτο».

Οι πέντε αισθήσεις είναι η ακοή, η όραση, η γεύση, η αφή και η όσφρηση. Ενώ ο Piglet δεν έχει τις αισθήσεις της ακοής και της όρασης, έχει μια έντονη αίσθηση γεύσης και μια μύτη που μπορεί να αναζητήσει λιχουδιές σε μια στιγμή! Η αίσθηση της αφής του είναι πολύ σημαντική, καθώς είναι το πώς συνδέεται με το περιβάλλον του και τους ανθρώπους γύρω του. Το γουρουνάκι έχει επίσης αυτό που είναι γνωστό ως έκτη αίσθηση: ιδιοδεκτικότητα – την αίσθηση της ισορροπίας και του προσανατολισμού στο χώρο. Ο Piglet έχει μια εξαιρετική αίσθηση ισορροπίας και αυτό συμβάλλει στο να γνωρίζει πού βρίσκεται στο περιβάλλον του. Οι ανθρώπινοι γονείς του επισημαίνουν επίσης ότι δείχνει ασυνήθιστα καλή «κοινή λογική – είναι πολύ λογικός σκύλος και συνήθως προχωρά με προσοχή, σιγουριά και ηρεμία όταν αντιμετωπίζει μια νέα κατάσταση».

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close