Μενού

H άγρια μάχη ζέβρας- κροκόδειλου είχε απροσδόκητο τέλος!

Shares 10

κροκόδειλος ζέβρα Βλέποντας κανείς τη μάχη ανάμεσα σε μια ζέβρα κι έναν κροκόδειλο θεωρεί το επιβλητικό ερπετό νομοτελειακό νικητή. Αλλά η μάχη αυτή, σε ποταμό στο Εθνικό Καταφύγιο Maasai Mara στη Κένυα, είχε άλλη κατάληξη.

Ο κροκόδειλος παραμόνευε καθώς ένα κοπάδι ζέβρες διέσχιζε το ποτάμι Mara και μόλις βρήκε την κατάλληλη στιγμή όρμησε στο θήραμά του. 

Το παραλίγο θήραμα ωστόσο αποδείχθηκε δύσκολος αντίπαλος καθώς έστρεψε το κεφάλι του προς τον κροκόδειλο και ανταπέδωσε το δάγκωμα!

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν φαίνεται ο γενναίος αγώνας της ζέβρας η οποία αντεπιτέθηκε στον κροκόδειλο πριν γυρίσει την πλάτη της και πεταχτεί έξω από το νερό.

Παρά τη νίκη της η ζέβρα δεν βγήκε αλώβητη από τη μάχη αυτή καθώς έφυγε με σπασμένο πόδι.

Παρών στο σπάνιο σκηνικό ήταν ο Νοτιοαφρικανός φωτογράφος Nelis Wolmarans. «Ήξερα πως θα γίνει το πέρασμα του ποταμού για την ετήσια μετανάστευση, παρακολουθούσαμε πολλά ζώα να διασχίζουν το ποτάμι και οι κροκόδειλοι δεν έδειχναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον μέχρι που ένας εντόπισε μια ζέβρα που περνούσε μόνη της το ποτάμι. Τότε άρχισε η επίθεση», περιγράφει στη Daily Mail.

«Η ζέβρα πάλευε απελπισμένα, σχεδόν είχε καταφέρει να βγει από το νερό όταν την άρπαξαν και την τράβηξαν ξανά στο ποτάμι», συνεχίζει, «μέχρι που σαν από θαύμα κατάφερε να γλιτώσει από τρεις κροκόδειλους που την πολιορκούσαν».

«Το αρχικό μου συναίσθημα ήταν ενθουσιασμός με αυτό που έβλεπα αλλά ακολούθησε θλίψη, το να βλέπει κανείς τη ζέβρα να κάνει το παν για να επιβιώσει», καταλήγει, «θα ήθελα να γλιτώσει αλώβητη αλλά η φύση δεν επιλέγει πάντα τον όμορφο δρόμο, εν τέλει όλα παίζουν το ρόλο τους στον κύκλο της ζωής».

κροκόδειλος ζέβρα κροκόδειλος ζέβρα κροκόδειλος ζέβρα κροκόδειλος ζέβρα κροκόδειλος ζέβρα κροκόδειλος ζέβρα κροκόδειλος ζέβρα κροκόδειλος ζέβρα κροκόδειλος ζέβρα κροκόδειλος ζέβρα

newsbeast.gr

Shares 10

Σχόλια


Read more:
Close