Μενού

Αυτά είναι τα πιο γρήγορα ζώα του κόσμου

Shares 7

Αν νομίζετε ότι το τσιτάχ είναι το πιο γρήγορο ζώο του κόσμου, κάνετε λάθος! Δείτε στο βίντεο ποιο από τα πιο γρήγορα ζώα του κόσμου βρίσκεται στην κορυφή.

Πολλοί νομίζουν ότι το πιο γρήγορο ζώο του κόσμου είναι το τσιτάχ. Αυτό όμως είναι λάθος και το παρακάτω βίντεο αποδεικνύει ποια ακριβώς είναι τα πιο γρήγορα ζώα του κόσμου και ποιο καταλαμβάνει στην πραγματικότητα την πρώτη θέση.

Αναλυτικά, το λιοντάρι κινείται με 80 χλμ/ώρα. Αμέσως μετά ακολουθούν η αντιλόπη με 88,5 χλμ/ώρα και η στρουθοκάμηλος, ο ξιφίας και το κολίμπρι με 96,5 χλμ/ώρα αντίστοιχα. Το τσιτάχ είναι το επόμενο στη λίστα που αγγίζει τα 120 χλμ/ώρα, ενώ η χήνα το ξεπερνά φτάνοντας τα 141 χλμ/ώρα.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το περιστέρι μπορεί να πετάξει με 148 χλμ/ώρα, όμως η μεξικάνικη νυχτερίδα το ξεπερνά με άνεση αφού υπολογίζεται ότι κινείται με 159 χλμ/ώρα.

Καλά όλα αυτά… Ποιο όμως ζώο βρίσκεται στην κορυφή; Το γεράκι πετρίτης μπορεί να φτάσει τα 390 χλμ/ώρα όταν κάνει την βουτιά στο έδαφος προκειμένου να καταφέρει να πιάσει το θήραμά του.

Όλα αυτά σκεφτείτε τα με μέτρο σύγκρισης ότι ο Μπολτ, ο Τζαμαϊκανός αθλητής και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο αγώνισμα των 100 μέτρων, των 200 μέτρων και στο αγώνισμα των 4 x 100 μέτρων, τρέχει με 45 χλμ/ώρα…

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: Tech Insider

newsit.gr

Shares 7

Σχόλια


Read more:
Close