Μενού

Ένας Ρώσος φωτογράφος της άγριας φύσης γίνεται viral παίρνοντας φωτογραφίες πολικές αρκούδες σε ένα εγκαταλελειμένο μετεωρολογικό σταθμό

Shares 0

Οι πολικές αρκούδες είναι τα μεγαλύτερα ζώα υπό εξαφάνιση, καθώς και τα μεγαλύτερα σε μέγεθος σαρκοφάγα και είναι πραγματικά καθηλωτικά πλάσματα. Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνηθίσει να τις βλέπουμε να περιβάλλονται από χιόνι στα χιονισμένα νερά της Αρκτικής. Αυτός είναι ο λόγος που εκπλαγήκαμε όταν ανακαλύψαμε ότι ο Ρώσσος φωτογράφος Ντμίτρι Κοκχ κατάφερε να φωτογραφήσει αυτά τα τεράστια ζώα σε έναν παρατημένο σταθμό στο νησί Kolyuchin στη θάλασσα Chikchi. Ο σταθμός φτιάχτκε το 1934 και έκλεισε το 1992. Είναι αρκετά ασυνήθιστο να βλέπεις τις πολικές αρκούδες να κάνουν βόλτες σε κάτι που μοιάζει με μία μετά-αποκαλυπτική ανθρώπινη γη.

“Πάντα ήθελα να τραβήξω κάποιες όμορφες φωτογραφίες από πολικές αρκούδες και αυτός ήταν ο κύριος στόχος της εκδρομής μας. Αναμέναμε να συναντήσουμε τις περισσότερες από αυτές στα νησιά Ράνγκελ, που είναι διάσημα σε όλο τον κόσμο σαν σπίτια για πολλές αρκούδες. Όχι αυτό το χρόνο, καθώς μάθαμε αργότερα –ίσως εξαιτίας του πολύ κρύου καιρού. Αλλά η φύση πάντοτε σου στέλνει κάτι εκεί που δεν το περιμένεις –όταν περάσαμε από το νησί Kolyuchin δίπλα στη βόρεια ακτή της Chukotka, είδαμε κάποια κίνηση στα εγκαταλελειμμένα παράθυρα εκεί. Και όταν πλησιάσαμε –αυτές ήταν αρκούδες! Ποτέ πριν δεν είχαν ιδωθεί σε τέτοια κτίρια, έτσι αυτό ήταν μία μοναδική στιγμή στη ζωή μας,” μας είπε ο φωτογράφος.

Ο φωτογράφος της άγριας φύσης Ντμίτρι Κόκχ πήρε υπνωτιστικές και ασυνήθεις φωτογραφίες πολικών αρκούδων σε έναν παρατημένο μετεωρολογικό σταθμό.

Αυτή η φωτογραφία με μία πολική αρκούδα στο παράθυρο με το όνομα “Summer Season” έγινε η καλύτερη αντιπροσώπευση της άγριας ζωής σε ένα φτιαγμένο από ανθρώπους περιβάλλον σε ένα διαγωνισμό που έγινε από ένα περιοδικό με το όνομα “Russia’s Wildlife”.

Ο φωτογράφος έπρεπε να ταξιδέψει στο πιο μακρινό και πιο δυτικό μέρος της αρκτικής Ρωσίας για να τραβήξει αυτές τις φωτογραφίες

“Τελικά φτάνοντας πίσω από το ταξίδι στη Chukotka και το νησί Ράνγκελ. Όντας το πιο μακρινό και πιο δυτικό μέρος της αρκτικής Ρωσίας, αυτό το μέρος είναι πολύ δύσκολο να το φτάσεις και δύσκολο να το ξεχάσεις. Ταξιδέψαμε πλέοντας με σκάφος κατά μήκος της ακτής και καλύψαμε παραπάνω από 1200 μίλια ανέγγιχτων τοπίων, χωριών χαμένων στο χρόνο, πολυποίκιλης πανίδας και θαλασσών γεμάτων ζωή,” έγραψε ο Ντμίτρι στο Ίνσταγκραμ.

Αν κάποιος ρωτούσε πώς φανταστήκαμε το τέλος του κόσμου που κοιτάμε, αυτή η φωτογραφία είναι πολύ σχετική

“Πάντα ήθελα να τραβήξω κάποιες ωραίες φωτογραφίες πολικών αρκούδων και, αυτός ήταν ο κύριος στόχος της εκδρομής μας,” είπε ο φωτογράφος

Ο Ντμίτρι ακόμα απαθανάτισε πολικές αρκούδες σε πιο συνήθη περιβάλλοντα για αυτές

Χάρη σε ταλαντούχους καλλιτέχνες μπορούσαμε να αντικρίσουμε τον κόσμο πέρα από την καθημερινή ρουτίνα

Για περισσότερες πληροφορίες και βίντεο δείτε εδώ.

 

 

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close