Μενού

Πάφος:Πόλεμος για τους 10 σκύλους-Κλάπηκαν ή ελευθερώθηκαν;

Shares 16

Σε κόντρα εξελίχθηκε η υπόθεση με τους κυνηγετικούς σκύλους στο χωριό Κοίλη στην Πάφο.

Τουρίστας ανακάλυψε «κολαστήριο» σκύλων στην Πάφο (pics)

Όπως είχε αρχικά δημοσιεύσει το Sigmalive, τουρίστας ανακάλυψε στην περιοχή Κοίλη της Πάφου «φάρμα» με σκύλους, οι οποίοι βρίσκονταν σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Ο τουρίστας ακολούθως οδήγησε την οργάνωση «Cyprus Animal Defenders – CALF» στο σημείο και απελευθέρωσαν τους σκύλους από τα κλουβιά τους.

Ακολούθως, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 26χρονης, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση κλοπής σκύλων.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της αστυνομίας, εναντίον της 26χρονης προέκυψε μαρτυρία κατά τη διερεύνηση σχετικής καταγγελίας που έγινε χθες στην Αστυνομία, από κάτοικο χωριού της επαρχίας Πάφου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, μεταξύ των ωρών 6μ.μ. της 23ης Οκτωβρίου και 6μ.μ. της 24ης Οκτωβρίου του 2017, άγνωστοι έκλεψαν από δύο μεταλλικά κλουβιά που διατηρεί σε χωράφια στην επαρχία Πάφου, δέκα κυνηγετικούς σκύλους, συνολικής αξίας €5,000 περίπου.

Η 26χρονη, ανακρινόμενη, παραδέχτηκε τη διάπραξη του αδικήματος, σύμφωνα με την αστυνομία.

Παράλληλα, όμως, εναντίον του ιδιοκτήτη των σκύλων, διερευνάται υπόθεση, σύμφωνα με τον Νόμο για την προστασία και την ευημερία των ζώων.

Η υπόθεση σε βάρος του ιδιοκτήτη διερευνάται και αναμένεται να κληθεί για να δώσει κατάθεση.

Πάντως, η φιλοζωική οργάνωση καταγγέλλει στο Sigmalive ότι η αστυνομία είχε μονόπλευρη στάση στη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά η αστυνομία απέρριψε τους ισχυρισμούς.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την οργάνωση «Cyprus Animal Defenders – CALF» μάς αναφέρθηκε ότι η «απελευθέρωση» των σκύλων έπρεπε να γίνει λόγω της αδράνειας των Αρχών για την ευημερία των ζώων.

Δηλώνουν ότι η υπομονή τους τελείωσε με την κατάσταση που επικρατεί, ενώ καταγγέλλουν τον κυνηγό ότι «χρησιμοποίησε» την αστυνομία για να στραφεί κατά των ανθρώπων που νοιάζονται για τα ζώα.

Επίσης, καταγγέλλουν ότι ο κυνηγός δεν είχε κάποιο αποδεικτικό ότι οι σκύλοι τού ανήκαν ή άξιζαν 5000 ευρώ, αλλά η αστυνομία συνέλαβε την ακτιβίστρια που τους έσωσε από τα κλουβιά.

Τέλος, δημοσίευσαν φωτογραφία με τη σημερινή κατάσταση των σκυλιών που διέσωσαν, όπως οι ίδιοι θεωρούν, από τα κλουβιά στην Κοίλη.

σκύλοι πάφος κολαστήριο σκύλων σκύλοι πάφος κολαστήριο σκύλων

πηγή

Shares 16

Σχόλια


Read more:
Close