Μενού

Βαρύς ο «πέλεκυς» για τoν «λεβέντη» στην Κρήτη που έπνιξε γατάκι

Shares 654

κακοποίηση ζώων Βαρύς έπεσε ο «πέλεκυς» της δικαιοσύνης για το στραγγαλισμό ενός μικρού γατιού στα Καπαριανά Μοιρών, αφού με δύο χρόνια φυλάκισης, αλλά και με πρόστιμο 10.000 ευρώ καταδίκασε η δικαιοσύνη έναν νεαρό ο οποίος όχι μόνο στραγγάλισε ένα μικρό γατάκι, αλλά έβγαλε και φωτογραφία το «κατόρθωμά» του, την οποία και δημοσίευσε στα social media.

Σύμφωνα με τη Ζωόφιλη δράση, πριν από δύο χρόνια και συγκεκριμένα στις 13 Νοεμβρίου 2015, ένας 18χρονος ανάρτησε στο προφίλ στο Facebook, όπου… «καμάρωσε», δείχνοντας με μία φωτογραφία πως μπορεί κάποιος να πνίξει γατάκι με το ένα χέρι.

Η φωτογραφία «συνοδεύτηκε» με θριαμβευτικά σχόλια από τον ίδιο και την παρέα του, ενώ μόλις αντιλήφθηκαν τη δυσαρέσκεια του κόσμου για την διαδικτυακή προβολή του γεγονότος, κατέβασαν τη φωτογραφία και τα σχόλια, όμως όσοι είδαν την επίμαχη φωτογραφία έσπευσαν αν ενημερώσουν τη Ζωόφιλη Δράση, η οποία και ξεκίνησε καταγγελία με κατεπείγουσα παρέμβαση της Εισαγγελίας Ηρακλείου και σχηματισμό δικογραφίας από την Ελληνική Αστυνομία.

Έτσι, βρέθηκαν τόσο ο 18χρονος που στραγγάλισε το μικρό γατάκι, αλλά και ο 20χρονος φίλος του που τον φωτογράφησε.

Σήμερα δε από το Β΄ Τριμελες Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, συνεδριάζοντας υπό την προεδρία του Πρωτοδίκη κ. Ρόκου και του προϊσταμένου της Εισαγγελίας κ. Γαληνά, ο πρώτος κατηγορούμενος καταδικάστηκε για το στραγγαλισμό του μικρού γατιού και την ανάρτηση, στη συνέχεια, της φωτογραφίας του στραγγαλισμού στο ίντερνετ σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ (21.000 ευρώ, δηλαδή, κατά την πληρωμή στην εφορία).

Ο δεύτερος κατηγορούμενος καταδικάστηκε για την παροχή ψυχικής συνδρομής στο φυσικό αυτουργό του στραγγαλισμού του ζώου, κατά τη διάρκεια της πράξης, φωτογραφίζοντάς τον παράλληλα να κρατά το νεκρό σώμα της γάτας, σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ (10.500 ευρώ κατά την πληρωμή στην εφορία).

Με τη συγκεκριμένη απόφαση η Ελληνική Δικαιοσύνη δικάζει αυστηρά τα δυο νεαρά άτομα που δεν εκτιμούν την αξία της ζωής αποδεικνύοντας τις προθέσεις των δικαστών στις περιπτώσεις θανάτωσης ζώου δια βασανισμού.

neakriti.gr

Shares 654

Σχόλια


Read more:
Close