Μενού

Σήμερα χαμογελάει στην κάμερα. Θα ήταν σίγουρα νεκρή όμως, χωρίς ΑΥΤΟ που κρύβεται στο βάθος!

Shares 63

Σκύλος Όλοι γνωρίζουν τα πλεονεκτήματα του να έχεις έναν σκύλο. Ένας σκύλος σε αποδέχεται γι’αυτό που είσαι και είναι φίλος σου για πάντα. Θα σε βοηθήσει να ηρεμήσεις και να καταπολεμήσεις το άγχος, αφού η παρέα μαζί του είναι πολύ χαλαρωτική: τα σκυλιά ζουν το τώρα – και αυτό μπορεί να μας βοηθήσει να ζήσουμε και εμείς το τώρα μαζί τους.

Το να αποκτήσεις έναν σκύλο είναι μία από τις πιο καλές αποφάσεις που μπορείς να πάρεις. Κάποια σκυλιά όμως είναι ιδιαίτερα – και οι ιδιοκτήτες τους θα βρισκόντουσαν σε κίνδυνο χωρίς αυτά.

Ο σκύλος της Hailey Ashmore, Flynn, είναι ένας τέτοιος σκύλος: είναι ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος που την βοηθάει στις κρίσεις επιληψίας που περνάει.

Σκύλος

Εάν κάποιος πάει προς το μέρος του Flynn και αρχίσει να τον χαϊδεύει, ίσως χάσει κάποιο προειδοποιητικό σημάδι και δεν μπορέσει να την βοηθήσει. Στον πρώτο χρόνο της εκπαίδευσής του αυτό ήταν ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, γιατί έπρεπε να μάθει να αντιστέκεται σε κάθε περισπασμό και να μένει συγκεντρωμένος στην Hailey. Τότε, εκείνη ήταν 19 και ο Flynn ακόμα κουτάβι.

Σκύλος

Δεν είναι απλά όμορφος και χαριτωμένος, αλλά την βοηθάει πραγματικά με τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Σκύλος

Δείτε πως να χάσετε 14 κιλά, αλλιώς παίρνετε τα χρηματά σας πίσω.

Η Hailey υποφέρει από επιληψία, το σύνδρομο Ehlers-Danlos, άσθμα και αρκετές αλλεργίες. Η ζωή της δεν είναι εύκολη.

Σκύλος

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ο Flynn την υποστηρίζει πάρα πολύ συναισθηματικά. Πολύ περισσότερο από ένα απλό σκυλί.

=Σκύλος

Είναι εκπαιδευμένος να καταλαβαίνει μία επιληπτική κρίση πριν ακόμα συμβεί. Όταν καταλάβει κάτι τέτοιο, εκείνη μπορεί να προετοιμάζει καλύτερα τον εαυτό της. Αν κάτι διακόψει αυτήν την διαδικασία, τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ άσχημα.

Σκύλος

Όταν η Hailey επισκέφτηκε τον πατέρα της στην δουλειά πριν μερικά χρόνια, ο Flynn ήταν ακόμα στην εκπαίδευση. Ένας από τους συναδέλφους του δεν μπόρεσε να αντισταθεί και έσκυψε να τον χαϊδέψει, παρόλο που εκείνη του ζήτησε να μην το κάνει.

Σκύλος

Υπάρχει ακόμα και ένα τεράστιο STOP στο γιλέκο του. Δυστυχώς όμως, μερικές φορές οι συνήθειές μας είναι πιο δυνατές από την παρατηρητικότητά μας και πολλοί δεν το παρατηρούν.

Ο συγχρονισμός τους όμως ήταν πολύ κακός: ενώ ξεκίνησε να χαϊδεύει τον σκύλο, εκείνος έχασε ένα σημαντικό σημάδι, δεν προειδοποίησε την Hailey πως θα έρθει κρίση και έτσι δεν ήταν προετοιμασμένη. Σαν αποτέλεσμα, τραυματίστηκε πολύ άσχημα. Το να χαϊδεύεις έναν τέτοιο σκύλο ενώ κάνει τη δουλειά του, δεν είναι αστείο.

Σκύλος

Μετά το περιστατικό, η Hailey έκανε μία ανακοίνωση:

“Η μόνη στιγμή που κάποιος θα έπρεπε να προσεγγίσει εμένα ή τον Flynn θα ήταν αν είμαι λιπόθυμη ή έχω μία κρίση. Εκτός από τότε, κανείς δεν θα πρέπει να τον πλησιάσει. Εύχομαι οι άνθρωποι να μπορούσαν να καταλάβουν τι σημαίνει αυτό το τεράστιο stop στην πλάτη του.

Εάν κάποιος του αποσπάσει την προσοχή, μπορεί να χτυπήσω πολύ άσχημα. Εάν δείτε ποτέ έναν τέτοιο σκύλο, πείτε στα παιδιά σας, τους φίλους, την οικογένεια ή όποιον άλλο θέλετε πως κάνει μία πολύ σημαντική δουλειά. Ευχαριστώ.”

Σκύλος

Θυμάται αυτό το περιστατικό στο γραφείο του πατέρα της: “Θυμάμαι πως ξαφνικά όλα μαύρισαν. Ξύπνησα με τον Flynn πάνω στα πόδια μου και τον πατέρα μου να μου κρατάει το κεφάλι. Σε όλη την αριστερή πλευρά του προσώπου μου ένιωθα ένα τσίμπημα πολύ έντονο.”

Σκύλος

«Ο σκύλος μου είναι η ζωή μου και δεν το λέω αυτό για να ακουστεί χαριτωμένο. Με βοηθάει να μείνω ζωντανή και με υποστηρίζει. Εάν κάποιος του αποσπάσει την προσοχή, μπορεί και να πεθάνω.”

Σκύλος

«Μην τα χαϊδεύετε, μην τα φωνάζετε, μην τα φοβίζετε, μην τους μιλάτε. Μην κάνετε τίποτα σε αυτά τα σκυλιά. Σας ευχαριστώ.»

Σκύλος

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε τι δουλειά κάνουν πραγματικά. Είναι ένα εξωπραγματικό δώρο προς εκείνους που το έχουν ανάγκη. Και αυτό σημαίνει κάτω τα χέρια: ας τα σεβαστούμε και ας τα εκτιμήσουμε από απόσταση.

fanpage.gr

Shares 63

Σχόλια


Read more:
Close