Μενού

Τρεις απλοί τρόποι για να κάνετε ευτυχισμένο το κατοικίδιό σας

Shares 740

κατοικίδιο Το να περνάμε χρόνο με το σκύλο ή τη γάτα μας ενδυναμώνει περισσότερο τη σχέση μας μαζί του και υπάρχουν απλοί και οικονομικοί τρόποι να κάνουμε τα κατοικίδιά μας χαρούμενα.

Για το σκύλο μας μία -μεγαλύτερη από τη συνηθισμένη- βόλτα σε ένα όμορφο πάρκο, στο βουνό για πεζοπορία ή σε ένα πάρκο-καφέ κοινωνικοποίησης για σκύλους αρκεί για να τον κάνει χαρούμενο, όταν έχουμε χρόνο. Ακόμα, μπορούμε να παίξουμε μαζί του είτε με τα αγαπημένα του παιχνίδια είτε με ένα νέο που θα τον ενθουσιάσει, όπως π.χ. φρίσμπι. Αντίστοιχα, τη γάτα μας μπορεί να την ενθουσιάσει ένα νέο παιχνίδι, με φτερά ή catnip, ενώ σίγουρα θα την κάνει χαρούμενη το να ασχοληθούμε μαζί της και να παίξουμε με ένα ραβδάκι (teaser).

Ακόμα, μία ιδιαίτερη λιχουδιά είναι πάντα ευχάριστη έκπληξη για τα ζώα μας. Για παράδειγμα, μπορείτε να παγώσετε ένα γιαούρτι στη κατάψυξη και να το προσφέρετε μετά στο σκύλο σας. Είναι σίγουρο ότι θα ασχοληθεί για πολλές ώρες με το γευστικό του δώρο. Παρόμοια γευστική απόλαυση μπορείτε να προσφέρετε στη γατούλα σας, αν παγώσετε ζωμό κοτόπουλου ή ψαριού σε παγοθήκη (από το φαγητό που μαγειρέψατε) και της δώσετε μετά ένα παγάκι για να ασχοληθεί.

κατοικίδιο

Τέλος, το να περιποιηθούμε το ζώο μας βοηθά στην ενδυνάμωση του δεσμού μας και της επαφής μας μαζί του. Για παράδειγμα, το να καθαρίσουμε τα μάτια του και τα αυτιά του με ένα ειδικό μαντηλάκι, να κόψουμε τα νύχια του και να το βουρτσίσουμε καλά για να απομακρύνουμε νεκρές τρίχες μπορούν να είναι ευχάριστες εμπειρίες για το ζώο μας εφόσον βέβαια το κάνουμε συστηματικά, με υπομονή και συνοδεύεται με επιβράβευση, δηλαδή λιχουδιά.

trihes.gr

Shares 740

Σχόλια


Read more:
Close