Μενού

Το καγκουρό που βγήκε στα ανοιχτά (Εικόνες)

Shares 40

Καγκουρό Μαρσιποφόρο δεινός κολυμβητής – Δείτε φωτογραφίες

Για μια συνηθισμένη εκδρομή στη θάλασσα ξεκίνησε ομάδα φοιτητών θαλάσσιας βιολογίας στην Αυστραλία αλλά τελικά η εξόρμησή τους μετατράπηκε σε επιχείρηση διάσωσης καθώς βρήκαν ένα wallaby- μικρό καγκουρό- να κολυμπά σε απόσταση… ενός χιλιομέτρου από την ακτή!

Ο Swampy, όπως τον ονόμασαν, κολυμπούσε ανοιχτά της Arrawa, στη Νέα Νότια Ουαλία, όταν τον εντόπισαν οι σπουδαστές του Southern Cross University.

Αποφασισμένοι να μεταφέρουν το wallaby με ασφάλεια στη στεριά, η ομάδα κατάφερε να το πάρει μέσα στο σκάφος της δένοντάς το και καλύπτοντάς του τα μάτια για να μην στρεσάρεται.

Όπως περιγράφει η Laura Sanchez Peregrin, όταν το πρωτοείδαν δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι είναι.

«Ετοιμαζόμασταν για κατάδυση όταν είδαμε αυτό το τριχωτό πλάσμα να κολυμπά», αφηγείται στη Daily Mail Australia. «Αρχικά νόμιζα πως ήταν φώκια, αφού το βρήκαμε τόσο βαθιά. Αλλά μετά συνειδητοποιήσαμε πως ήταν ένα πραγματικά μεγάλο wallaby».

«Σταματήσαμε κι εκείνο άρχισε να κολυμπά προς τη βάρκα μας. Κολυμπούσε εντυπωσιακά καλά, πρέπει να κολυμπούσε πολλή ώρα γιατί είχε βγει πολύ ανοιχτά».

Οι φοιτητές δεν ήξεραν πώς να σώσουν το μαρσιποφόρο καθώς έπρεπε να αποφύγουν τα μεγάλα νύχια του.

«Κάποια στιγμή σχεδόν τα παρατήσαμε, δεν μπορούσαμε να τον πιάσουμε», περιγράφει η Peregrin. Τότε σκέφτηκαν να κρατήσουν τα πίσω και τα μπροστινά πόδια του και να τον δέσουν για να καταφέρουν να τον βάλουν μέσα στη βάρκα. «Εγώ του έριξα μια πετσέτα στο κεφάλι για να ηρεμήσει και όταν είχε πια ησυχάσει επιστρέψαμε στην ακτή. Νομίζω πως ήταν χαρούμενος που πάτησε στεριά».

Ο Swampy  έμεινε για λίγο στην ακτή πριν εξαφανιστεί χοροπηδώντας με φόντο το ηλιοβασίλεμα. «Δεν γύρισε ούτε να μας χαιρετίσει», κατέληξε με χιούμορ η Peregrin.

Καγκουρό

Καγκουρό

Καγκουρό

Καγκουρό

newsbeast.gr

Shares 40

Σχόλια


Read more:
Close