Μενού

Τι θα συνέβαινε σε μια χώρα αν γινόμασταν όλοι χορτοφάγοι

Shares 53

χορτοφάγοι Πώς μοιάζει άραγε η ιδανική κοινωνία; Ένας κόσμος χωρίς πολέμους; Μια παγκόσμια κοινότητα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης; Ή μήπως μια ζωή χωρίς ίχνος κρέατος;

Μια ομάδα επιστημόνων από το Πολυτεχνείο της Βιρτζίνια έκατσε και υπολόγισε λοιπόν τι θα γινόταν στις ΗΠΑ αν οι Αμερικανοί έκοβαν μαχαίρι το κρέας. Πώς θα έμοιαζε άραγε η χώρα χωρίς τα ζώα κτηνοτροφίας; Η απάντησή τους είναι το λιγότερο περίπλοκη!

Κατά πρώτο, μας λένε, η αφαίρεση των ζώων από τη γεωργία θα «μείωνε τις αγροτικές εκπομπές [φαινόμενου του θερμοκηπίου]», όπως καταλήγουν στη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Proceedings of the National Academy of Sciences». Μόνο που αυτό «θα δημιουργούσε επίσης ένα απόθεμα τροφίμων που δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει πια τις διατροφικές απαιτήσεις του αμερικανικού πληθυσμού».

χορτοφάγοι

Οι ερευνητές ανέλυσαν τις υποθετικές αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες των ΗΠΑ και κατέληξαν πως τα πράγματα δεν θα ήταν ευοίωνα χωρίς το κρέας. Γιατί μπορεί να βρήκαν, ας πούμε, πως θα αυξηθούν τα αποθέματα των φυτικών παραγωγών κατά 23%, η έλλειψη κρέατος θα είχε ωστόσο τραγικές συνέπειες για τον αμερικανικό πληθυσμό.

Θα χρειάζονταν απαραίτητα πρόσθετα στις τροφές μας, μας λένε, για να ζήσουμε με υγεία χωρίς κρέας, την ίδια ώρα που θα έπρεπε να παράγουμε περισσότερα «πράσινα» φαγητά με ασβέστιο και βιταμίνη B12.

Αλλά και γενναία ανακατανομή των χρήσεων γης θα απαιτούνταν για να ζήσουμε αποκλειστικά μέσω της χορτοφαγίας, ώστε να αντισταθμίσουμε την έλλειψη της ζωικής πρωτεΐνης και να την αντικαταστήσουμε με αληθινά βιώσιμες λύσεις.

χορτοφάγοι

Θα χρειαζόταν τελικά μια κολοσσιαία προσπάθεια και σε βάθος χρόνου μάλιστα για να αλλάξουμε τις διατροφικές μας συνήθειες, ως έθνη πρώτα και μετά ως ανθρωπότητα, καταλήγουν, καθώς κάτι τέτοιο απαιτεί συνολική αλλαγή σε μια σειρά από παράγοντες που θεωρούμε μέχρι σήμερα δεδομένους…

Πηγή: newsbeast.gr

Shares 53

Σχόλια


Read more:
Close