Μενού

Πολύ σημαντικό: Δείτε ΤΙ πρέπει να κάνετε αν βρείτε στο έδαφος ένα πουλάκι που δεν μπορεί να πετάξει. Κοινοποιήστε το!

Shares 3K

Πολύ σημαντικό: Δείτε ΤΙ πρέπει να κάνετε αν βρείτε στο έδαφος ένα πουλάκι που δεν μπορεί να πετάξει. Κοινοποιήστε το!

τι πρέπει να κάνετε αν βρείτε στο έδαφος πουλάκι που δεν μπορεί να πετάξει πτηνό πτηνά πουλί πουλάκι Η άνοιξη είναι εδώ, και μαζί με αυτό φτιάχνουν τις φωλιές τους τα πουλιά και εκκολάπτονται τα μικρά τους. Αλλά όταν λαμβάνει χώρα μια τρομερή καταιγίδα, μπορεί ενδεχομένως να καταστρέψει τις φωλιές των πουλιών και να ρίξει τα μικρά τους. Το ερώτημα είναι, πώς να μπορείτε να βοηθήσετε καλύτερα ένα μικρό πουλάκι που έπεσε από τη φωλιά του;

Ο λόγος που μερικά μικρά πουλιά καταλήγουν να βρεθούν στο έδαφος, μπορεί να μην έχει να κάνει καθόλου με μια καταιγίδα.

Σύμφωνα με την φιλοζωική οργάνωση RSPCA για την προστασία της άγριας ζωής, δεν χρήζουν ανάγκης να σωθούν όλα τα μικρά πουλιά που βρίσκονται στο έδαφος. Πολλά είδη πουλιών, από τη στιγμή που αρχίζουν να βγαίνουν από τη φωλιά τους, εξακολουθούν να τρέφονται από τους γονείς τους για μια-δυο εβδομάδες. Η ιστοσελίδα ισχυρίζεται ότι αν βρείτε ένα μη τραυματισμένο μικρό πουλί, είναι καλύτερα να το αφήσετε μόνο του και να το παρακολουθήσετε από μακριά για τουλάχιστον 30 λεπτά. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα δείτε πιθανώς ένα πουλί γονιός θα έρθει να το ταΐσει.

τι πρέπει να κάνετε αν βρείτε στο έδαφος πουλάκι που δεν μπορεί να πετάξει πτηνό πτηνά πουλί πουλάκι

Η οργάνωση RSPCA, καθώς και πολλά άλλα κέντρα αποκατάστασης άγριας ζωής, λαμβάνουν πολλά μωρά πουλιά κάθε χρόνο από καλοπροαίρετους ανθρώπους. Τα πουλιά αυτά θα είχαν καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης αν είχαν μείνει μόνα τους στην άγρια φύση.

Ως εκ τούτου, μεγαλώνοντας άγρια πτηνά σε αιχμαλωσία θα πρέπει πάντα να είναι η τελευταία λύση, και αυτό υπό την προϋπόθεση όταν ένα μωρό πουλί τραυματίστηκε ή έμεινε ορφανό. Τα πτηνά που μεγαλώνουν χωρίς το πλεονέκτημα της εκμάθησης από τους γονείς τους έχουν μόνο μικρές πιθανότητες επιβίωσης, όταν απελευθερώνονται. Αν δεν έχετε την απαραίτητη εμπειρία, μην επιχειρήσετε να μεγαλώσετε ένα άγριο μωρό πουλί μόνοι σας.

Τα νεογνά και οι νεοσσοί, ωστόσο, μπορεί να χρειαστούν τη βοήθειά σας για να επιστρέψουν πίσω στη φωλιά τους. Σε αντίθεση με τη κοινή πεποίθηση, η μυρωδιά από τα χέρια σας σε ένα νεοσσό, δεν θα προκαλέσει σε ένα γονιό να το εγκαταλείψει, καθώς τα πουλιά έχουν κακή αίσθηση της όσφρησης. Αλλά πώς θα καταλάβετε αν ένας νεοσσός χρειάζεται τη βοήθειά σας για να επιστρέψει σε μια φωλιά; Έχει να κάνει με την ηλικία του:

τι πρέπει να κάνετε αν βρείτε στο έδαφος πουλάκι που δεν μπορεί να πετάξει πτηνό πτηνά πουλί πουλάκι

Τρία στάδια ενός νεοσσού:

• Νεογνό (συνήθως 0-3 ημερών)

Τα μάτια του δεν έχουν ακόμη ανοίξει. Δεν έχει φτερά στο σώμα του. Δεν είναι έτοιμο να αφήσει τη φωλιά.

• Νεοσσός (συνήθως 3-13 ημερών)

Τα μάτια του είναι ανοιχτά και τα φτερά του μπορεί να μοιάζουν με σωλήνες, επειδή έχουμε ακόμα δεν έχουν σπάσει τα προστατευτικά περιβλήματα τους. Δεν είναι ακόμα έτοιμο να εγκαταλείψει τη φωλιά του.

• Έτοιμο να πετάξει (13-14 ημερών και άνω)

Αυτό το μικρό έχει πλήρη φτερά. Τα φτερά και η ουρά του μπορεί να είναι μικρά, και μπορεί να μην πετάει καλά, αλλά μπορεί να περπατήσει, να πετάει ή να φτερουγίζει. Έχει αφήσει τη φωλιά, αν και οι γονείς του μπορεί να είναι σε κοντινή απόσταση. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για να επιστρέψετε αυτό το μικρό πίσω στη φωλιά. Ωστόσο, για να εξασφαλίσετε την ασφάλειά του, βεβαιωθείτε ότι οι γάτες, οι σκύλοι και περίεργα παιδιά παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους.

τι πρέπει να κάνετε αν βρείτε στο έδαφος πουλάκι που δεν μπορεί να πετάξει πτηνό πτηνά πουλί πουλάκι Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μερικά πουλιά φωλιάζουν στο έδαφος. Η φωλιά του μικρού μπορεί να έχει πέσει στο έδαφος, οπότε μπορείτε να επιστρέψετε το μωρό και τη φωλιά στο δέντρο. Ωστόσο, τι κάνετε αν βρείτε ένα νεοσσό και δεν υπάρχει φωλιά στον ορίζοντα; Μπορείτε να δημιουργήσετε μια πρόχειρη φωλιά. Βάλτε το μωρό ή τα μωρά μέσα σε αυτό, και στερεώστε τη πάνω σε ένα δέντρο. Αν το μωρό έχει τραυματιστεί ή δεν είστε σίγουροι τι να το κάνετε, επικοινωνήστε με το τοπικό κέντρο αποκατάστασης άγριας ζωής .

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε αν βρείτε ένα μωρό πουλί , δείτε αυτό το βίντεο:

Πηγή: fanpage.gr

Shares 3K

Σχόλια


Read more:
Close