Μενού

Πώς μια άγνωστη γυναίκα έσωσε τη ζωή ενός σκύλου και του άστεγου ιδιοκτήτη του

Shares 313

Σκύλος άστεγος Ο Τσάρλς Γκίλιαμ, ένας άστεγος άντρας, πρόσφατα συνάντησε τη καλοσύνη, όπως δεν την είχε συναντήσει ποτέ ξανά στο παρελθόν.

Αυτό γιατί δεν ζητούσε μια πράξη καλοσύνης για τον εαυτό του αλλά για τον πιστό και τρυφερό σύντροφο του, το σκυλί του.

Ο Τσάρλς και ο σκύλος του ο Μπίγκ ζούσαν μαζί στους δρόμους του Λος Άντζελες. Τον περασμένο μήνα, ο Τσάρλς συνειδητοποίησε πως ο 11χρονος σκύλος του, ήταν τρομερά άρρωστος και χρειάζονταν ιατρική φροντίδα. Τότε μην έχοντας κάτι άλλο να κάνει ξεκίνησε να ζητάει βοήθεια από τους περαστικούς. Όχι χρήματα, αλλά ιατρική φροντίδα για τον Μπίγκ.

Ευτυχώς μια λάτρης των ζώων και ακτιβίστρια, η Τζασμίν Ντάστιν, προσφέρθηκε να βοηθήσει.

«Πριν λίγες μέρες συνάντησα έναν άστεγο άνδρα. Κάθονταν στην άκρη του δρόμου και ζητούσε βοήθεια. Όχι όμως για τον εαυτό του, αλλά για να σώσει τη ζωή του σκύλου του», είπε η Τζασμίν.

Λίγο καιρό πριν, ο Μπίγκ ήταν ένας ευτυχισμένος και υγιέστατος σκύλος. Ήταν ενεργητικός, λάτρευε τα παιχνίδια και αγαπούσε να ζει και να κοιμάται πλάι στον καλύτερο του φίλο, τον Τσάρλς.

Κάποια μέρα όμως ο Τσάρλς παρατήρησε ότι ο Μπίγκ έχασε την όρεξη και την ενέργειά του. Πήρε τον Μπίγκ και τον οδήγησε σε έναν κτηνίατρο του Σαν Φρανσίσκο για να τον εξετάσει. Η διάγνωση ήταν τρομακτική. Ο Μπίγκ είχε έναν πολύ επιθετικό όγκο που συνεχώς μεγάλωνε. Η μοναδική επιλογή που πρότεινε στον Τσάρλς ο κτηνίατρος ήταν η ευθανασία.

Εμφανώς καταρρακωμένος, αλλά και αποφασισμένος να σώσει τη ζωή του καλύτερου του φίλου, ο Τσάρλς άρχισε να ζητά βοήθεια από τους περαστικούς στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο. Όχι χρήματα, αλλά συμβουλές για το πως θα σώσει τη ζωή του σκύλου του.

Σκύλος άστεγος

Η Τζασμίν όταν τον γνώρισε και άκουσε την ιστορία του, του πρότεινε να επισκεφτούν μαζί το «Pet Care», ένα Κτηνιατρικό Κέντρο στη πλατεία του Τσέστερφιλντ. Ήξερε ότι υπήρχε τρόπος να σωθεί ο Μπίγκ, αλλά γνώριζε επίσης ότι μια επίσκεψη στο κτηνιατρικό κέντρο απαιτούσε χρήματα.

Δεν έχασε χρόνο! Έφτιαξε μια σελίδα στο Facebook και μέσω αυτής, άρχισε να ζητάει οικονομική βοήθεια: «Ο Τσάρλς ζει στους δρόμους μην έχοντας τίποτα. Το μοναδικό πράγμα που έχει στη ζωή του είναι ο σύντροφος του, ο Μπίγκ», έγραψε στο Facebook. «Ο σκύλος του όμως είναι πολύ άρρωστος και χρειάζεται χειρουργική επέμβαση. Βοηθήστε τον!».

Χάρη στις δωρεές που μάζεψε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Μπίγκ μεταφέρθηκε στο Κτηνιατρικό κέντρο. Εκεί, οι κτηνίατροι τον εξέτασαν και ανακάλυψαν κάτι θαυμάσιο: Ο Μπίγκ δεν ήταν βαριά άρρωστος! Δεν είχε όγκους, αλλά αρθρίτιδα και πέτρες στο ουροποιητικό του σύστημα. Ο προηγούμενος κτηνίατρος είχε κάνει λάθος διάγνωση. Μια διάγνωση που θα μπορούσε, αν ο Τσάρλς δεν ήταν αποφασισμένος να τον βοηθήσει, να του στοιχίσει τη ζωή!

Ο σκύλος έλαβε θεραπεία για να αποβάλει τις πέτρες, αλλά τώρα χρειάζεται ειδική τροφή για σκύλους, έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα ξανά. Ο άπορος και άστεγος όμως ιδιοκτήτης του δεν θα μπορούσε ποτέ να του αγοράσει αυτή την ειδική τροφή. Δεν θα μπορούσε ποτέ αν δεν υπήρχε η Τζασμίν!

Βρήκε στον Τσάρλς και το σκύλο του ένα σπίτι για να μείνουν, πέντε μίλια μακριά από το κτηνιατρικό κέντρο, πλήρωσε 1.500 δολάρια στο κτηνιατρικό κέντρο και κάθε εβδομάδα αγοράζει την ειδική τροφή που χρειάζεται ο Μπίγκ για να παραμείνει υγιής!

Χάρη στην αγάπη του Τσάρλς και στη καλοσύνη μιας ευγενικής άγνωστης, ο Μπίγκ μπορεί να κουνάει την ουρά του ξανά ευτυχισμένος!

Shares 313

Σχόλια


Read more:
Close