Μενού

Σερβία: Άνδρας Δημιούργησε Καταφύγιο Ζώων Και Αφιέρωσε Την Ζωή Του Στη Φροντίδα Σκυλιών

Shares 0

Κάθε σκύλος αξίζει να ζήσει μια μακρά, ευτυχισμένη ζωή και ο Dejan Gacic από τη Σερβία κάνει ότι μπορεί για να διασφαλίσει ότι αυτό θα συμβεί.

Όλα ξεκίνησαν πριν από περισσότερα από 20 χρόνια, όταν ο Dejan και η αείμνηστη μητέρα του Svetlana άρχισαν να ταΐζουν αδέσποτα στο χωριό τους, Cumic. Καθώς βοηθούσαν όλο και περισσότερα εγκαταλελειμμένα σκυλάκια, η είδηση διαδόθηκε για την καλοσύνη τους. Πριν το καταλάβουν, είχαν επεκταθεί τόσο πολύ που αποφάσισαν να ξεκινήσουν επίσημα ένα καταφύγιο.

«Οι άνθρωποι θέλουν να ξεφορτωθούν τα σκυλιά τους», είπε ο Dejan . «Απλώς αφήνουν τον σκύλο 300 μέτρα από το καταφύγιο».

Από την ίδρυση του καταφυγίου Vucjak το 1997, έχουν διασώσει αμέτρητα σκυλιά. Αλλά η αγάπη του Dejan για τα ζώα δεν τελειώνει με αυτούς τους πολύτιμους τετράποδους.

«Οι άνθρωποι θέλουν να ξεφορτωθούν τα σκυλιά τους», είπε ο Dejan . «Απλώς αφήνουν τον σκύλο 300 μέτρα από το καταφύγιο».

Από την ίδρυση του καταφυγίου Vucjak το 1997, έχουν διασώσει αμέτρητα σκυλιά. Αλλά η αγάπη του Dejan για τα ζώα δεν τελειώνει με αυτούς τους πολύτιμους τετράποδους.

Αυτές τις μέρες, το καταφύγιο φροντίζει όλα τα είδη ζώων, συμπεριλαμβανομένων των γατών και των αλεπούδων. Έχει μάλιστα δημιουργήσει ένα ολόκληρο καταφύγιο για λύκους, επειδή, παρά το γεγονός ότι είναι το εθνικό ζώο της Σερβίας, αυτά τα εκπληκτικά πλάσματα βρίσκονται συνεχώς σε κίνδυνο από λαθροκυνηγούς.

Όπως είναι λογικό, η φροντίδα τόσων πολλών πολύτιμων πλασμάτων απαιτεί πολύ χρόνο, ενέργεια και πόρους, ειδικά από τη στιγμή που ο Dejan κηρύττει τη σημασία του να κρατά τα σκυλιά του χωρίς αλυσίδα.

«Όλα τα σκυλιά εδώ είναι ελεύθερα να τρέξουν», είπε ο Dejan . «Δεν υπάρχουν σκυλιά σε αλυσίδες. Εικοσιτέσσερις ώρες, είναι ελεύθερα».

Για να φροντίσει καλύτερα τόσα πολλά ζώα, ο Dejan αγόρασε ένα σπίτι που είναι μακριά από άλλους ανθρώπους και έχει πολύ χώρο για να περιπλανηθούν. Αν και κάνει ότι καλύτερο μπορεί με ότι έχει, πάντα ψάχνει τρόπους να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης για αυτά τα αξιολάτρευτα πλάσματα.

Οι καιροί ήταν ιδιαίτερα δύσκολοι πρόσφατα λόγω της πανδημίας. Τώρα περισσότερο από ποτέ, οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους, έτσι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός προστατεύει πάνω από 1.000 σκύλους, γάτες και άγρια ζώα.

«Ως μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός αφιερωμένος στη διάσωση και την ευημερία εγκαταλελειμμένων και κακοποιημένων ζώων, το Καταφύγιο Vucjak βασίζεται κυρίως σε δημόσιες δωρεές και επιχορηγήσεις», αναφέρουν στον ιστότοπό τους. «Αυτή η υποστήριξη επιτρέπει στο καταφύγιο να συνεχίσει το έργο του και να δώσει στα ζώα ένα αξιοπρεπές, ασφαλές και στοργικό μέρος για να ζήσουν».

Ευτυχώς, ο λαός της Σερβίας έχει αναγνωρίσει τη σημασία του έργου του και η υποστήριξή του ήταν καθοριστική για την ικανότητα του Dejan να συνεχίσει. Μάλιστα, κατάφεραν να αρχίσουν να επεκτείνουν τον χώρο για τα σκυλιά τους και να λάβουν αρκετές δωρεές τροφής!

Η δουλειά που κάνει ο Dejan μπορεί να είναι απίστευτα δύσκολη και σπάνια κάνει ένα διάλειμμα, αλλά δεν θα το έκανε αλλιώς.

«Αγαπώ τα σκυλιά μου, είναι η ζωή μου», είπε . «Προσπαθώ να δώσω τα πάντα για να υιοθετήσω περισσότερα ζώα για να κάνω περισσότερο χώρο για αυτά τα ζώα. Για τα περισσότερα από τα υιοθετημένα σκυλιά μου, βλέπω φωτογραφίες κάθε μέρα… έχουν υπέροχη ζωή. Εύχομαι πολλά σκυλιά να βρουν νέα σπίτια».

Μοιραστείτε αυτήν την ιστορία για να συγχαρείτε το έργο που κάνει ο Dejan για να δώσει σε ζώα κάθε είδους τη ζωή που τους αξίζει.

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close