Μενού

Στις 6 Απριλίου δικάζεται ο δολοφόνος της Μάγκυ στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας (Εικόνες)

Shares 981

Εικόνες Στις 6 Απριλίου 2016 και ώρα 9:00 θα δικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας ο Κώστας Λιάπης, ο οποίος τα ξημερώματα της 17ης Ιουλίου 2014 αφού δελέασε με ένα κόκκαλο την Μάγκυ, που ήταν μόλις 3,5 μηνών, έξω από την ταβέρνα του στα Νέα Στύρα Ευβοίας, την χτύπησε βίαια στο κεφάλι με ξύλινη καρέκλα, θρυμματίζοντας τα οστά του κρανίου της.

Η δίκη του δολοφόνου της Μάγκυ αναβλήθηκε μέχρι στιγμής δύο φορές. Αρχικά είχε οριστεί να διεξαχθεί στις 15 Δεκεμβρίου του 2014, αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων. Η νέα δικάσιμος είχε οριστεί για τις 21 Σεπτεμβρίου 2015 αλλά και πάλι αναβλήθηκε καθώς τα δικαστήρια ήταν κλειστά λόγω εκλογών.

Μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη θα είναι η Αργυρώ Γκέλερη, εθελόντρια του Φιλοζωικού Σωματείου Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης, η οποία μετέφερε εκείνο το βράδυ τη Μάγκυ στο κτηνιατρείο της Ειρήνης Ταπούτη στη Νέα Λάμψακο Χαλκίδας, όπου υποβλήθηκε σε ευθανασία καθώς το κρανίο της είχε παραμορφωθεί και η κατάστασή της ήταν μη αναστρέψιμη.

Εικόνες

Η μαρτυρία της κας Ταπούτη στην τηλεοπτική εκπομπή «Αυτοψία» που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha πραγματικά συγκλονίζει: «Ξημερώματα 17 Ιουλίου του 2014 καταφθάνει στην κλινική ένα κουταβάκι το οποίο ήταν πραγματικά ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ. Το ζωάκι ανέπνεε με μεγάλη δυσκολία. Δεν μπορούσε να πατήσει σε κανένα από τα τέσσερα του πόδια. Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ευθύς εξαρχής, πριν καν εξετάσω κλινικά το ζώο, ήταν ότι το κεφαλάκι του από τη μια μεριά ήταν απολύτως επίπεδο. Βάζω το ζωάκι στο τραπέζι.

Το θερμομετρώ γιατί και μόνο που ακούμπησα το χέρι μου στην κοιλίτσα του φάνηκε ότι η θερμοκρασία του ήταν εξαιρετικά υψηλή. Τα θερμόμετρα μπορούν να μετρήσουν μέχρι το 42. Πιο πάνω δεν μετράνε. Και όμως ο υδράργυρος εξάντλησε όλο το περιθώριο της διαδρομής του. Το ζώο έβραζε στον πυρετό.

Εικόνες

Αμέσως το πήγαμε στο ακτινολογικό για να βγάλουμε ακτινογραφίες για να δούμε πού είναι οι βλάβες. Και για την ακρίβεια πόσο μεγάλες ήταν οι βλάβες. Ήταν τόσο απογοητευτικό το ακτινογράφημα. Φαινόταν ότι το κρανίο του ζώου ήταν ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ και ήταν εντυπωσιακό για το πως κατάφερνε αυτό το κουταβάκι να ζει. Και λέω κουταβάκι γιατί φάνηκε και από τα δοντάκια του ότι ήταν πολύ νεαρής ηλικίας, ούτε τεσσάρων μηνών. Ήταν εμφανές ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα γι” αυτό το ζώο. Το μόνο σωστό πράγμα που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να το ξεκουράσουμε από το μαρτύριο και το βασανιστήριο του χορηγώντας του ευθανασία».

Θυμίζουμε ότι στις 11 Αυγούστου 2014 το Υπολιμεναρχείο Καρύστου επέβαλε στο δράστη διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ, το οποίο επικύρωσε στις 5 Σεπτεμβρίου 2014  η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Τον αμέσως επόμενο μήνυμα ο δράστης αναγκάστηκε να κλείσει οριστικά την ταβέρνα του έξω από την οποία σκότωσε τη Μάγκυ.

Εικόνες

Η βάναυση κακοποίηση της άτυχης κουταβίνας έγινε γνωστή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των φιλόζωων που απαιτούσαν την παραδειγματική τιμωρία του δράστη. Για τη δικαίωση της Μάγκυ οι φιλόζωοι πραγματοποίησαν στις 20 Ιουλίου του 2014 μια δυναμική διαμαρτυρία έξω από την ταβέρνα του δολοφόνου της σκυλίτσας, την οποία κάλυψαν και αρκετά τηλεοπτικά κανάλια.

istoriesadespoton.gr

Shares 981

Σχόλια


Read more:
Close