Μενού

Πώς να κάνετε μπάνιο το κουτάβι σας

Shares 0

Η ώρα του μπάνιου δε χρειάζεται να είναι ανακατωμένη ή στρεσογόνα – αν ξεκινήσετε με το δεξί, τα μπάνια θα γίνουν ένας τρόπος να χτίσετε το δεσμό με το κατοικίδιο ενώ τα κάνετε να λάμπουν από καθαριότητα.

Όλοι αγαπούν τα κουτάβια –αστεία, χαζούλικα και ατέλειωτα χαριτωμένα, αυτές οι μικρές μπαλίτσες χαράς είναι κάτι θαυμαστό να τις έχετε τριγύρω σας. Αλλά παρόλα αυτά, τα κουτάβια μπορεί να γίνουν εύθραυστα, ευγενικά και ευαίσθητα και αυτό απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα. Φαγητό για κουτάβια, πολλή ζεστασιά και καλή υγιεινή είναι υποχρεωτικά –μαζί με τα μπάνια. Αλλά πώς κάνετε μπάνιο το κουτάβι σας; Δεν πρέπει να αποκαρδιώνεστε και να φοβάστε να αντιμετωπίσετε την κατάσταση – μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό τεστ για τις δεξιότητές σας στη φροντίδα και την υπομονή. Ορίστε ότι πρέπει να ξέρετε.

Εκτιμήστε την κατάσταση

Τα κουτάβια μπορεί να είναι ευαίσθητα και θέλετε σίγουρα να κάνετε τα πάντα για να είναι το μπάνιο τους άνετο και όσο πιο πολύ γίνεται απλό. Το πρώτο πράγμα που θέλετε να δείτε είναι η ράτσα του σκύλου και ο τύπος ου τριχώματος. Είναι λογικό ότι κουτάβια με απαλά τριχώματα και ατημέλητα κουτάβια θα παρουσιάσουν διαφορετικά αποτελέσματα – και συχνά χρειάζονται διαφορετικά σαπούνια και μαλακτικά. Βασιζόμενοι στο τρίχωμα του σκύλου σας, θέλετε να έχετε τις κατάλληλες προμήθειες μπάνιου. Μακρύτερα τριχώματα –για παράδειγμα- μπορεί να απαιτούν περισσότερο λάδι και ειδικό μαλακτικό.

Κάντε το διασκεδαστικό

Το επόμενο πράγμα που θέλετε να διασφαλίσετε είναι οι πολλές αγκαλιές και η ενθάρρυνση. Το κουτάβι σας πρέπει να μάθει από την αρχή ότι τα μπάνια δεν είναι τρομακτικά –αλλά κάτι θετικό που θα προκαλέσει έπαινο και ένα κέρασμα ή δύο. Αυτός είναι ένας σίγουρος τρόπος για να κάνετε τη διαδικασία πιο απλή και γρήγορη. Κάνοντας το κουτάβι σας να νιώθει πιο ασφαλές και πιο φροντισμένο είναι υποχρεωτικό ακόμη πριν γίνει το μπάνιο. Μετά από αυτό πρέπει να σιγουρευτείτε ότι το νερό του μπάνιο έχει την κατάλληλη θερμοκρασία. Στοχεύετε σε μία χλιαρή, χαλαρωτική θερμοκρασία. Σιγουρευτείτε ότι το νερό δεν είναι καυτό ή πολύ παγωμένο –αυτό δεν είναι ποτέ καλό και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα! Διαφορετικές ράτσες σκύλων βιώνουν τη θερμοκρασία διαφορετικά από εμάς και γι’ αυτό το χλιαρό νερό είναι συχνά ιδανικό.

Βήμα προς βήμα

Μέχρι το κουτάβι σας να γίνει περίπου τριών μηνών, μπορείτε σταδιακά να αλλάξετε από πρόχειρα μπάνια σε κανονικά – με σαπούνι και μαλακτικό. Πάντα να ψάχνετε για μία εγκεκριμένη ισορροπία pH και ασφαλή, μη τοξικά συστατικά. Είναι πάντα καλό να παίρνετε τη συμβουλή του κτηνίατρου – μπορεί να προτείνουν τα καλύτερα προϊόντα φροντίδας για το κουτάβι σας. Όσο για το μπάνιο, το κύριο πράγμα είναι να είστε ευγενικός. Κάντε απαλές και αργές κινήσεις για να μην τρομάξετε το κουτάβι σας και αποφύγετε το νευρωμένο τρίψιμο. Αντίθετα, θέλετε να διαρρέετε μικρά ρεύματα νερού με τα χέρια σας και να τρίβετε προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης του τριχώματος. Αποφύγετε το σαπούνι γύρω από το στόμα και τα μάτια και αντίθετα, επικεντρωθείτε στο υπόλοιπο μέρος του σώματος.

Το μπάνιο έχει τελειώσει μόνο όταν το σαπούνι έχει ξεπλυθεί. Αν χρειαστεί ξαναγεμίστε το χλιαρό νερό για να διασφαλίσετε ότι όλο το σαπούνι έχει ξεπλυθεί τελείως. Μετά από αυτό, το στέγνωμα είναι ό,τι απομένει. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ένα μικρό στεγνωτήρα και ένα σετ μικρής θερμότητας. Για άλλη μια φορά, να είστε ευγενικοί και να καλύψετε όλες τις βρεγμένες περιοχές μέχρι να σιγουρευτείτε ότι στέγνωσε ο σκύλος σας. Το να αφήσετε το κουτάβι σας να τρέχει ενώ είναι βρεγμένος μπορεί να γίνει η πηγή πολλών προβλημάτων. Κάνοντας αυτά τα βήματα προσεκτικά θα σας αφήσουν με ένα φρεσκομυρωδάτος, αγαπησιάρικο κουτάβι – έτοιμο για νέες περιπέτειες.

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close