Μενού

Τα γουρουνάκια μπορεί να είναι πολύ κοινωνικά και τρυφερά επίσης κι αυτές οι 40 φωτογραφίες το αποδεικνύουν

Shares 0

Υπάρχουν λίγα είδη οικόσιτων ζώων. Γάτες και σκύλοι συχνά κρατούνται ως κατοικίδια και οι άνθρωποι αναπτύσσουν συναισθηματικούς δεσμούς μαζί τους. Υπάρχουν επίσης ζώα εργασίας, όπως άλογα, γάιδαροι, γιακ και άλλα. Τώρα τα ζώα εργασίας πιο πολύ αντικαθίστανται από ανώτερα εργαλεία και τεχνολογία, αλλά στο παρελθόν, ήταν πολύ σημαντικά και οι άνθρωποι ήταν προσκολλημένοι μαζί τους επίσης. Και ύστερα υπάρχουν ζώα που κρατούνται με μοναδικό σκοπό το κρέας τους, όπως οι πάπιες, τα βουβάλια, τα κουνέλια ή τα γουρούνια. Ακόμη κι αν κρατούνται από άτομα σε αντίθεση με φάρμες, δεν υπάρχει συναισθηματική δέσμευση, καθώς μεγαλώνουν για να πεθάνουν στο τέλος.

Παρόλα αυτά είναι δύσκολο να μην προσέξουμε πόσο σημαντικά και αξιαγάπητα είναι να ζώα εργασίας ή όσα πρόκειται να οδηγηθούν στη σφαγή. Τα ζώα εργασίας έγιναν κατοικίδια εδώ και ορισμένο καιρό όταν η πρακτική τους αξία έπεσε. Και τώρα, ζώα όπως τα γουρούνια κρατούνται ως κατοικίδια χωρίς να υπάρχει η περίπτωση κάποιος να τα θανατώσει για τον οποιοδήποτε λόγο.

Τα γουρουνάκι είναι γνωστά για την ακαταστασία τους και το ότι ενοχλούν. Αλλά, στην ουσία είναι πολύ γλυκά και είναι κάτι παραπάνω από ζώα φάρμας. Το αναγνωρίσαμε και αναζητήσαμε στο διαδίκτυο τα πιο χαριτωμένα γουρουνάκια.

Τα γουρουνάκι είναι πολύ έξυπνα ζώα και οι τρίχες τους είναι υποαλλεργικές. Μπορείτε να τα βγάζετε βόλτα, καθώς, μπορούν να εκπαιδευθούν με λουρί. Χρειάζεστε βέβαια χώρο, καθώς ζυγίζουν 50-150 λίβρες. Πρέπει ακόμη να έχετε ένα χώρο εκτός σπιτιού, γιατί τα γουρούνια χρειάζονται να εξασκήσουν τα ένστικτά τους να αναζητούν τροφή στις ρίζες και το χορτάρι. Πάντα φυσικά τους αρέσουν τα μπάνια στη λάσπη, που είναι πολύ σημαντικό για να μην υπερθερμαίνονται. Το δέρμα τους είναι πολύ ευαίσθητο και μπορεί να καούν από τον ήλιο, γι’ αυτό όταν κρατούνται έξω πρέπει πάντα να υπάρχει σκιά. Μπορείτε να φτιάξετε ένα στάβλο ή ένα υπόστεγο για να τα κρατάτε προστατευμένα από τον άνεμο και τη βροχή. Πρέπει να ταΐζετε τα γουρούνια σας καλά γιατί σαν παμφάγα που είναι, μπορεί να τρώνε τροφές που ίσως να βλάψουν αν πεινάνε. Ζουν μέχρι τα 20 χρόνια και πρέπει να διασφαλίσετε ότι ελέγχεται συχνά από τον κτηνίατρο και ότι τρώει κατάλληλο φαγητό, ενώ, έχει τον κατάλληλο εσωτερικό και εξωτερικό χώρο για να μπορεί να κινείται και να αισθάνεται άνετα.

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close