Μενού

Η ράτσα Arabian Mau

Shares 0

Η ιστορία της Αραβικής Μάου

Η αραβική Μάου είναι μία από τις πιο παλαιές ράτσες αιλουροειδών. Μόνο πρόσφατα αυτή η γάτα της ερήμου έχει αναγνωρισθεί ως αληθινή ράτσα, παρότι ήταν συνηθισμένη στην Αραβική Χερσόνησο, μαζί και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ, το Ομάν, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία για περίπου 1000 χρόνια. Στην πραγματικότητα, αν πάτε σε αυτά τα μέρη του κόσμου, θα βρείτε τις Αραβικές Μάου να ζουν ως αδέσποτες, επιβιώνοντας ανεξάρτητες και προσαρμοζόμενες στο περιβάλλον ακόμη κι αν οι έρημοι μεταβάλλονται σε πόλεις.

“Mau” είναι η αραβική λέξη για τη “γάτα” και, αυτά τα γατάκια είναι ενεργά τη νύχτα, προτιμώντας να κοιμούνται την ημέρα όπως και οι πρόγονοί τους έκαναν για να αποφεύγουν τον καυτό ήλιο της ερήμου. Έτσι, αυτό μπορεί να είναι κάτι που πρέπει να σκεφτείτε πριν φέρετε μια τέτοια γάτα στην οικογένειά σας, ειδικότερα αν πρόκειται να ενοχληθείτε αν ένα κατοικίδιο τείνει να προτιμά τη νύχτα για να εξερευνά και να παίζει.

Είναι μία διάσημη ράτσα, διότι, μαζί με την πανέμορφη εξωτερική της εμφάνιση, μπορεί να αναπτύξει έναν ισχυρό δεσμό με την ανθρώπινη οικογένεια. Έτσι, αν ψάχνετε για μία καθαρή ράτσα αιλουροειδούς και είστε έτοιμοι να αφοσιώσετε πολύ χρόνο και προσοχή στον τριχωτό σύντροφό σας, η γάτα αυτή μπορεί να είναι μια υπέροχη επιλογή.

Χαρακτηριστικά της ράτσας

Οι Αραβικές  Mau είναι κοινωνικές και ενεργητικές. Την πραγματικότητα, επειδή είναι τόσο ενεργές, αυτές οι γάτες τα πάνε καλύτερα στο σπίτι όπου οι ιδιοκτήτες είναι ικανοί να τους παρέχουν πολύ παιχνίδι και εμπλουτιστικές δραστηριότητες. Χρειάζονται ένα μέσο για α αποδεσμεύουν όλη την ενέργειά τους, έτσι αυτές είναι γάτες που απαιτούν πολλή προσοή και αλληλεπίδραση από τους ιδιοκτήτες. Επιπλέον, είναι έξυπνα γατάκι, έτσι χρειάζονται νοητική διέγερση για να αποτρέψετε ακόμη τη βαρεμάρα και τη μοναξιά. Το να πάρετε ορισμένα παιχνίδια παζλ, για παράδειγμα, μπορεί να είναι μια επιλογή για να κρατήσετε τη γάτα αυτή νοητικά ενεργή και απασχολημένη.

Δεν πρέπει να περιμένετε ότι η γάτα αυτή θα είναι καλά αν μένει μόνη της για μεγάλο διάστημα ή αν κάνει μια μοναχική ζωή. Αντίθετα, είναι σημαντικό να κρατάτε στο μυαλό σας ότι αυτές οι γάτες απολαμβάνουν πάρα πολύ τη συντροφιά των άλλων.

Το να έχετε μια ποικιλία παιχνιδιών να διαλέξετε, περιλαμβανομένων και διαδραστικών παιχνιδιών, όπως και περιβαλλοντικό εμπλουτισμό στη μορφή προϊόντων όπως δέντρων για γάτες και κούρνιες, μπορεί να βοηθήσει την Αραβική Μάου να παίξει, να εξασκηθεί και να απελευθερώσει ενέργεια με θετικούς τρόπους. Μπορεί ακόμα να θελήσετε να δώσετε σε αυτήν την παιχνιδιάρα γάτα μια υπαίθρια πλακόστρωτη αυλή να απολαμβάνει η ζωή έξω από το σπίτι σε ένα ασφαλές και ήρεμο μέρος.

Επίσης, επειδή αυτές οι γάτες είναι τόσο φιλικές, έξυπνες και προσαρμοστικές τα πάνε καλά με τον οποιοδήποτε και, επίσης με άλλα κατοικίδια και παιδιά. Μπορείτε φυσικά να επιλέξετε να έχετε σαν παρέα μια δεύτερη γάτα να κρατάει συντροφιά στη δική σας.

Σε γενικές γραμμές είναι μια αξιαγάπητη ράτσα με μία λατρευτή προσωπικότητα. Αυτές οι γάτες θα σας ακολουθούν κατά πάσα πιθανότητα στο σπίτι, πάντα ψάχνοντας για αλληλεπίδραση και κάτι να κάνουν, αν και δεν θα κάνουν μάλλον τις καλύτερες γάτες-αγκαλίτσες. Αν έχετε μια πολυάσχολη ζωή και δεν έχετε πολύ χρόνο να δείξετε την απαιτούμενη προσοχή στη γάτα σας, τότε ίσως αυτή η γάτα δεν είναι η κατάλληλη επιλογή. Από την άλλη πλευρά, αν αναμένετε ότι το γατάκι σας θα σας κρατάει συντροφιά και θα περνάει πολύ χρόνο μαζί σας, η γάτα αυτή θα παρέχει πολλή χαρά και τρυφερότητα.

Γενική περιγραφή

Η γάτα αυτή έχει ένα αθλητικό σώμα και απολαμβάνει να μένει ενεργή. Επίσης, το σώμα της είναι τυπικά μέτριου μεγέθους και μάλλον λείο, κάνοντάς τες ευκίνητους κυνηγούς. Έτσι, πάλι, το να τους παρέχετε πολύ χώρο για να τρέχουν, να πηδάνε και να παίζουν θα τις βοηθήσει να μείνουν χαρούμενες και σε φόρμα.

Έχουν επίσης στρογγυλές πατούσες, μακρούς λαιμούς και δυνατούς μυς. Αλλά, ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά τους είναι τα αυτιά τους, που είναι τεράστια και μυτερά για να βοηθούν να απελευθερώνουν τη θερμότητα από το σώμα (πολύ βολικό όταν ζείτε στην έρημο). Η ουρά είναι επίσης μέτριου μεγέθους σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα και κατά κάποιον τρόπο στενεύει όταν φτάνει προς την κορυφή.

Χρώματα

Αν σκεφτήκατε ότι αυτό το γατάκι θα έχει μια ξεχωριστή και εύκολη στην αναγνώριση εμφάνιση, σκεφτείτε ξανά. Η Αραβική Μάου φυσικά έρχεται σε μία μεγάλη σειρά σχημάτων και χρωμάτων, καθώς αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν επιτρέψει στις γάτες να ταιριάζουν σε μία ποικιλία περιβάλλοντος. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχετε δύο γάτες του ίδιου είδους που να μη μοιάζουν καθόλου μεταξύ τους. Παρόλα αυτά, τυπικά παρουσιάζουν ένα συνδυασμό λευκού, μαύρου, καφέ και γκρι. Μπορείτε ακόμη να τις βρείτε σε κόκκινο, μαύρο και άσπρο και, και καφέ τιγρέ.

Απαιτήσεις περιποίησης

Επειδή έχουν κοντό τρίχωμα χωρίς εσωτερική στρώση, η περιποίηση είναι πολύ απλή. Σε σχέση με άλλες ράτσες που απαιτούν ιδιαίτερη περιποίηση αυτή η ράτσα είναι εύκολη. Μπορείτε περιστασιακά να πλένετε το γατάκι σας για να δεθείτε μαζί του και να το βοηθήσετε να χαλαρώσει και να νιώσει καλά, όπως και για να βοηθήσετε να διαμοιραστούν να φυσικά έλαια σε όλο το τρίχωμα για να το κρατήσετε απαλό και υγιές.

Το να χρησιμοποιήσετε μία υψηλής ποιότητας βούρτσα ή χτένα που έχει σχεδιασθεί για γάτες μπορεί να λειτουργήσει, έτσι σκεφτείτε να αγοράσετε τουλάχιστον μία που θα χρησιμοποιείτε όποτε θέλετε να δώσετε στο γατάκι μία συνεδρία περιποίησης για να κρατήσετε σε εξαιρετικής κατάσταση το τρίχωμά του. Πέρα από αυτά, πρέπει να τρίβετε τα νύχια της γάτας σας, να καθαρίζετε τα αυτιά και να πλένετε τα δόντια της, όπως ακριβώς θα κάνατε και με κάποια άλλη ράτσα.

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close