Μενού

Όταν ο σκύλος ανεβαίνει στο κρεβάτι …εξήγησε του!

Shares 54

Σκύλος Το ζεις…Ο σκύλος ανεβαίνει στο κρεβάτι σου την ώρα που κοιμάσαι, σου γαβγίζει, σε σπρώχνει με τη μουσούδα του, σου λέει να σηκωθείς για να τον βγάλεις βόλτα. Δες πως πρέπει να αντιδράσεις σε αυτή τη συνήθεια του.

Δώσε του το σωστό μήνυμα

Πολλά σκυλάκια έχουν την τάση να ανεβαίνουν στα κρεβάτια των ιδιοκτητών τους, εξηγεί ο εκπαιδευτής σκύλων και ειδικός στη συμπεριφορά Inger Martens. Όταν όμως ο σκύλος σου επιμένει να το κάνει, σου γρυλίζει και μονοπωλεί τα σκεπάσματα, αυτό μπορεί να δείχνει μία τάση κυριαρχίας στο κρεβάτι σου και αυτό δεν είναι καλό. Ο σκύλος σου δεν έχει πάρει το μήνυμα ποιος είναι το αφεντικό και αυτό πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να μάθει να παραμένει στα όρια χώρου που θα του θέσεις και να πειθαρχεί. Δημιούργησε στο σπίτι ή στο δωμάτιό σου αν το προτιμάς έναν δικό του χώρο όπου θα νιώθει ασφαλής και όρισε με σαφήνεια και αυστηρότητα τα όριά του.

Τι μπορείς να κάνεις;

  • Φτιάξε στο σκυλάκι σου μια “φωλιά” και μάθε του να τη χρησιμοποιεί για να ηρεμεί, να ξεκουράζεται και να κοιμάται εκεί. Να είσαι αυστηρή στις απαγορεύσεις σου – όταν ο σκύλος ανεβαίνει στο κρεβάτι πρέπει να κατεβαίνει!
  • Μπορείς να στρώσεις ένα παλιό σου μπλουζάκι ή μια παλιά κουβέρτα μέσα στη φωλιά του ώστε με τη βοήθεια της μυρωδιάς σου να νιώσει “σαν στο σπίτι του”.
  • Αγόρασε ένα καινούργιο μασητικό παιχνίδι και βάλε το στο χώρο της φωλιάς για να του δώσεις κίνητρο να πηγαίνει εκεί για να παίζει και να ηρεμεί μόνος του για να αποκοιμηθεί. Όταν τη νύχτα ο σκύλος ανεβαίνει στο κρεβάτι σου εγκαταλείποντας το δικό του, γύρισέ τον πίσω χωρίς χάδια και γλυκόλογα. Απλά πήγαινέ τον στο κρεβάτι του.
  • Μην ξεχνάς να τον επαινείς και να τον επιβραβεύεις κάθε φορά που πηγαίνει στη φωλιά του για να ξαπλώσει. Δεν θα πρέπει να το εκλάβει σαν τιμωρία –είναι απλά το δικό του κρεβάτι!
  • Να θυμάσαι πως χρειάζεται υπομονή για να κοιμάται ο σκύλος στο κρεβάτι του. Και επιμονή! Στο τέλος όμως θα κοιμάστε και οι δύο καλύτερα και θα ξυπνάτε ξεκούραστοι και γεμάτοι ενεργητικότητα.

Πειράζει να κοιμάμαι με τον σκύλο στο κρεβάτι;

Αν υποφέρεις από αλλεργίες, εσύ ή άλλο μέλος της οικογένειάς σου, είναι σημαντικό να μην έρχεται το ζωάκι σου επάνω στο κρεβάτι – πιθανώς ούτε και στα υπνοδωμάτια. Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που ο σκύλος στο κρεβάτι τους τη νύχτα τούς προσφέρει μια αίσθηση σιγουριάς και ηρεμίας, με αποτέλεσμα να κοιμούνται καλύτερα. Εσύ αποφασίζεις!

helloladies.gr

Shares 54

Σχόλια


Read more:
Close