Μενού

Ο Νέμο θα περπατήσει ξανά χάρη στον κτηνίατρο του Δημήτρη Λίτινα

Shares 194

κτηνίατρος

Ο κτηνίατρος Δημήτρης Λίτινας χειρούργησε με επιτυχία την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου και το δεξί πόδι του Νέμο που υιοθέτησε συνειδητά τον περασμένο Ιούνιο από το Δημοτικό Κυνοκομείο Ηρακλείου ο Χάρης Πανταγούτσος ενώ γνώριζε τα πολύ σοβαρά κινητικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο σκύλος.

Θυμίζουμε ότι ο Νέμο ζούσε αδέσποτος στη βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου Κρήτης ώσπου μια μέρα τον παρέσυρε διερχόμενο αμάξι. Παρά τις προσπάθειες των κτηνιάτρων που τότε είχαν αναλάβει την περίθαλψή του, δεν κατάφερε να κουνήσει ξανά τα δύο μπροστινά του πόδια. Στην κυριολεξία ο σκυλάκος περπατούσε σαν καγκουρό, χρησιμοποιώντας μόνο τα δύο πίσω του πόδια, κάνοντας αλματάκια.

Μέσα στην ατυχία του όμως στάθηκε πολύ τυχερός. Από τη μια τον υιοθέτησε ο Χάρης Πανταγούτσος κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε ο σκυλάκος να περπατήσει ξανά και από την άλλη τον ανέλαβε ο άριστα καταρτισμένος κτηνίατρος Δημήτρης Λίτινας, ο  οποίος χειρούργησε με απόλυτη επιτυχία και τα δύο μπροστινά πόδια του ζώου και χάρη σ’ αυτόν ο Νέμο δεν θα αντιμετωπίσει από δω και πέρα κανένα κινητικό πρόβλημα.

 κτηνίατρος

Ο κ. Λίτινας μιλώντας στις “Ιστορίες Αδέσποτων” δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την εξέλιξη και του δεύτερου χειρουργείου, το οποίο κράτησε 5 ώρες, και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο Νέμο μόλις αναρρώσει θα είναι σε θέση να περπατάει, να τρέχει και να παίζει όπως όλα τα σκυλάκια. Όπως εξηγεί ο κ. Λίτινας στο δεξί πόδι του Νέμο είχε σπάσει ο αγκώνας και ο τρικέφαλος βραχιόνιος είχε τραβήξει το ωλέκρανο προς τα πάνω. Παράλληλα τα οστεόφυτα που είχαν αναπτυχθεί μετά από τόσο καιρό ήταν πάρα πολλά. Η γωνία ανοίγματος του ποδιού ήταν μικρότερη από 90 μοίρες.

κτηνίατρος

«Μετά από ένα 5ωρο χειρουργείο και αφού αφαιρέθηκαν τα σπασμένα οστά έγινε αρθρόδεση της άρθρωσης με μεταλλική πλάκα στη στηρικτική θέση του ποδιού. Εύχομαι καλή ανάρρωση στο Νέμο. Να είναι πάντα καλά όπως επίσης και ο αξιόλογος κηδεμόνας του Χάρης Πανταγούτσος που τον υιοθέτησε ενώ γνώριζε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε στα δύο μπροστινά του πόδια» ανέφερε ο κ. Λίτινας στις “Ιστορίες Αδέσποτων”.

Αυτό που απομένει είναι να καλυφθεί το ποσό των 500 ευρώ που στοίχισε το δύσκολο και πολύωρο χειρουργείο του Νέμο. Όποιος επιθυμεί να συμβάλει στην κάλυψη των εξόδων μπορεί να καταθέσει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό eurobank: 0026.0134.03.0101524354.

istoriesadespoton.gr

Shares 194

Σχόλια


Read more:
Close