Μενού

Δείτε τον απίστευτο χορό ζευγαρώματος του σπίνου που σπάει όλα τα ρεκόρ ταχύτητας. Μέχρι σήμερα τα βήματα δεν ήταν καν ορατά! (Βίντεο)

Shares 24

σπίνος

Ότι το τραγούδι ενός πτηνού είναι συχνά και ο τρόπος προσέλκυσης του…άλλου του μισού, με στόχο το ζευγάρωμα είναι λίγο πολύ γνωστό. Όπως φαίνεται όμως ένα είδος αφρικανικού σπίνου φαίνεται πως έχει πάει την τέχνη του ζευγαρώματος σε άλλο επίπεδο. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το  Scientific Reports οι συγκεκριμένοι σπίνοι επιδίδονται σε έναν ιδιαίτερο χορό για να γοητεύσουν το επίδοξο ταίρι τους. Η ιδιαιτερότητα του χορού αυτού που πολλοί χαρακτηρίζουν ως tap dance είναι τόσο γρήγορος που δεν είναι εύκολο να τον «πιάσει» το γυμνό μάτι. Συγκεκριμένα, τρία χορευτικά βήματα γίνονται σε χρόνο μικρότερο από αυτόν που χρειάζεται σε έναν άνθρωπο για να ανοιγοκλείσει τα μάτια του.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν κάμερα υψηλής ταχύτητα και κατέγραψαν τη χορογραφία την οποία ανέλυσαν στη συνέχεια για να διαπιστώσουν αυτό που ήδη είχαν αντιληφθεί. Πως χωρίς την ανάλυση του βίντεο το μόνο που μπορούσε να δει ένας παρατηρητής ήταν ένα πουλί να πηδάει πάνω κάτω μερικές φορές, τραγουδώντας και προσφέροντας στο θηλυκό, υλικό για τη δημιουργία μιας φωλιάς.

Όπως τονίζεται στη μελέτη των ερευνητών. οι χορευτικές δεξιότητες του σπίνου έχουν σκοπό να επιδείξουν στο επιθυμητό ταίρι την καλή φυσική του κατάσταση και όποιο αρσενικό καταφέρει να χορέψει περισσότερη ώρα τότε «κερδίζει» και το θηλυκό.

huffingtonpost.gr

Shares 24

Σχόλια


Read more:
Close