Μενού

Οι κτηνίατροι προειδοποιούν: Όλο και περισσότεροι σκύλοι κολλάνε αυτήν την ασθένεια. Πώς να προστατέψετε τον δικό σας!

Shares 396

Σκύλος πατούσα νόσος του κάρε Οι κτηνίατροι προειδοποιούν για μια αύξηση στα περιστατικά της νόσου του Καρέ (μόρβα), ή την «νόσο της σκληρής πατούσας». Η έξαρση των περιστατικών στην Minnesota είναι τόσο σοβαρή που οι ειδικοί προειδοποιούν τους ιδιοκτήτες σκύλων να είναι προσεκτικοί και να μάθουν πώς να αναγνωρίζουν την ασθένεια.

Η νόσος αυτή προκαλείται από έναν ιό που εξαπλώνεται από άγρια ζώα, όπως οι αλεπούδες και τα ρακούν. Παρ’όλο που οι περισσότεροι σκύλοι εμβολιάζονται, οι νεαρότεροι και οι ηλικιωμένοι σκύλοι είναι πολύ επιρρεπείς στην ασθένεια.

Σκύλος πατούσα νόσος του κάρε

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος μετάδοσης είναι μέσω των άγριων ζώων, μόνο που ο σκύλος δεν χρειάζεται να έρθει σε επαφή μαζί τους για να κολλήσει.

Τα σωματικά υγρά των μολυσμένων ζώων, ακόμα και ο αέρας γύρω τους, μπορεί να μεταφέρουν την ασθένεια στον σκύλο σας. Σε περίπτωση που βρείτε κάποιο νεκρό ζώο στην γειτονιά σας, καλό είναι να το θάψετε ή να το πετάξετε, γιατί το σώμα του μπορεί να εξαπλώσει την ασθένεια.

Προσέξτε τα παρακάτω συμπτώματα που δείχνουν ότι ο σκύλος σας έχει κολλήσει:

-Φτέρνισμα και βήχας
-Πυρετός
-Εμετός και διάρροια
-Απώλεια όρεξης
-Κρίσεις επιληψίας

Σκύλος πατούσα νόσος του κάρε

Αν υποψιάζεστε ότι ο σκύλος σας έχει κολλήσει, μεταφέρετε τον στον κτηνίατρο αμέσως. Επίσης, κρατήστε τον μακριά από τα άλλα κατοικίδια σας για να μην μεταδώσει την ασθένεια.

Δυστυχώς δεν υπάρχει θεραπεία, αλλά με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή τα συμπτώματα μπορούν να υποχωρήσουν σε μερικούς μήνες.

Καθώς ο καιρός φτιάχνει, όλο και περισσότερες ασθένειες κάνουν την εμφάνιση τους και απειλούν το κατοικίδιο σας, γι’αυτό καλό είναι να προσέχετε.

Πηγή: fanpage.gr

Shares 396

Σχόλια


Read more:
Close