Μενού

Δύτες κολυμπούν με ένα μοναδικό θαλάσσιο ιγκουάνα δίπλα στα νησιά Γκαλαπάγκος. (Βίντεο)

Shares 29

ιγκουάνα Σκεπτόμενοι τον πλανήτη μας, γνωρίζουμε πως υπάρχει περισσότερο νερό από ότι στεριά και είναι πάντα εντυπωσιακό να βλέπει κανείς πλάσματα κρυμμένα στα κύματα. Μπορεί να γίνει κανείς μάρτυρας φιλικών πλασμάτων που είναι πρόθυμα να έρθουν σε επαφή ή σε απίθανα είδη που προστατεύουν το ένα το άλλο. Οι δύτες όμως που αποφάσισαν να εξερευνήσουν τα βάθη των κρύων νερών γύρω από τα νησιά Γκαλαπάγκος, ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με ένα πραγματικά μοναδικό πλάσμα.

Το θαλάσσιο ιγκουάνα έχει τρομακτική εμφάνιση αλλά το παράξενο ερπετό είναι εξαιρετικά ακίνδυνο. Αν τρομάζετε με την εμφάνισή του, δεν είστε οι μόνοι. Ο Κάρολος Δαρβίνος κατέγραψε την αρχική του αντίδραση όταν συνάντησε τα πλάσματα σε ένα από τα περίφημα ταξίδια του στα νησιά.

 Για την ακρίβεια τα χαρακτήρισε ως «αηδιαστικά» και  «αδέξια» ενώ αναφέρθηκε σε αυτά με το ψευδώνυμο «δαιμόνια του σκότους». Έτσι, μπορούμε να πούμε με αρκετή σιγουριά πως δεν ήταν λάτρης του είδους αυτού.

Ο Δαρβίνος ήταν ακριβής όταν τα χαρακτήρισε αδέξια. Στη στεριά, τα μικρά τους πόδια σέρνονται στα βράχια ενώ στη θάλασσα κινούνται με απόλυτη χάρη και ευκινησία όταν ψάχνουν για φύκια. Η διατροφή τους βασίζεται αποκλειστικά σε φυτά και συχνά καταλήγουν με σημάδια αλατιού στη μύτη τους από το τσιμπολόγημα.

Αφού χορτάσουν, ανεβαίνουν στη στεριά για να ζεσταθούν στον ήλιο σχεδόν ακίνητα από την ώρα που πέρασαν στα κρύα νερά. Καθώς αυτό τα θέτει σε κίνδυνο από τα αρπακτικά, είναι σε θέση να αμυνθούν. Σίγουρα κανείς δεν θα ήθελε να δώσει μάχη με ένα από τα θαλάσσια ιγκουάνα.

Δείτε το εκπληκτικό βίντεο παρακάτω.

tilestwra.com

Shares 29

Σχόλια


Read more:
Close