Μενού

Οι 20 φωτογραφίες μου που δείχνουν πόσο ξεχωριστά είναι τα ζώα

Shares 0

Αυτές οι 20 φωτογραφίες που τραβάω για να δείξω το θησαυρό που έχουμε όσον αφορά τα ζώα και πως πρέπει να διατηρήσουμε αυτούς τους θησαυρούς που έχουμε και όχι να τους καταστρέφουμε και να τους σκοτώνουμε.

Είμαι ο Γκόραν Αναστατόφκσι ή ο βασιλιάς της κάμερας, όπως με αποκαλεί ο Καθημερινός Τύπος στο Λονδίνο. Πέρασα 13 χρόνια απαθανατίζοντας εκπληκτικά πορτραίτα ζώων. Δεσμεύτηκα ενεργά στη φωτογραφία από το 2006, κυρίως εστιασμένος στη φύση και στην άγρια φύση. Οι φωτογραφίες μου δείχνουν λεοπαρδάλεις, λιοντάρια, τίγρεις, καμηλοπαρδάλεις σε εκπληκτικά χαλαρές πόζες, με πολλές από αυτές να μοιράζονται στενές στιγμές με τους συντρόφους τους. Με την ικανότητά μου να βγάζω καλές φωτογραφίες, κατάφερα να γίνω διάσημο στα media παγκοσμίως.

Μέχρι στιγμής δεν έχω φωτογραφήσει τσιτάχ και νομίζω ότι θα είναι τέλειο αν το καταφέρω. Για μένα τα τσιτάχ είναι από τα πιο θελκτικά ζώα. Επίσης, τα πιο γρήγορα στον πλανήτη.

Συνήθως πρέπει να περιμένεις ώρα για να βγάλεις μια καλή φωτογραφία, αλλά αυτό δεν ισχύει στην περίπτωσή μου. Παίρνω τις καλύτερες φωτογραφίες σε αναμονή όχι λιγότερο από μία ώρα, κάτι που σημαίνει ότι ορισμένες φορές η τύχη παίζει σημαντικό ρόλο. Προς το παρόν αυτό είναι το πιο σημαντικό για μια τέλεια φωτογραφία.

Όταν φωτογραφίζω ζώα, δεν υπάρχουν ειδικές προετοιμασίες, γιατί δεν δουλεύουμε με στατικά αντικείμενα για να ακολουθούμε μία καθορισμένη στρατηγική. Φυσικά υπάρχουν κάποια κόλπα που έμαθα με τον καιρό, όπως όταν άρχισα να χασμουριέμαι σε ζώα για λίγο, χασμουριούνται κι αυτά επίσης. Μπορεί να ακούγεται μη ρεαλιστικό, αλλά πραγματικά δουλεύει.

Υπάρχουν πολλοί φωτογράφοι που η δουλειά τους είναι φοβερή, αλλά δεν εμπνέομαι συγκεκριμένα από άλλους φωτογράφους. Νομίζω ότι μόνο η ποικιλία και η μοναδικότητα είναι το πραγματικό μονοπάτι για την επιτυχία. Το πλάνο μου για το μέλλον είναι να συνεχίσω με το ίδιο πάθος και την αγάπη για δουλειά και, ελπίζω πως πολλές περισσότερο φωτογραφίες θα περάσουν μπρος από τα μάτια μου.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close