Μενού

Το Σκυλάκι 6 Μηνών Φροντίζεται Όταν Η Αμέλεια Έμελλε Να Σβήσει Την Ελπίδα Της

Shares 0

Δυστυχώς, δεν είναι ασυνήθιστο να ακούμε για μικρά ζώα που πέφτουν στα χέρια ανέμελων και ανεύθυνων ανθρώπων , που ξεχνούν ότι έχουν μια ζωή που πρέπει να φροντίσουν υπό τη φροντίδα τους.

Τέτοια είναι η περίπτωση της Kibby, ενός σκύλου στην Αυστραλία που βρέθηκε σε τρομερή κατάσταση . Η Caslin, ένας εθελοντής του Safe Perth , έμαθε για την κατάσταση του κατοικίδιου και θέλησε αμέσως να βοηθήσει.

Ο σκύλος ήταν σε άθλια κατάσταση

Ο σκύλος μεταφέρθηκε δωρεάν στο Broome Pound από έναν οργανισμό που ονομάζεται Jetpets, ο οποίος είναι αφιερωμένος, μεταξύ άλλων, να βοηθάει όταν πρόκειται για περιπτώσεις ακραίας βαρύτητας.

Όταν η Caslin και ο Steve, οι εθελοντές που ήταν υπεύθυνοι για την υπόθεση, πήγαν στο αεροδρόμιο για εκείνη, η Kibby ήταν πολύ ντροπαλή , αλλά φαινόταν σαν στην καρδιά της να ήξερε ότι τα πράγματα επρόκειτο να βελτιωθούν.

Και δεν είχε άδικο, η ζωή της θα άλλαζε εντελώς χάρη στην αλληλεγγύη όσων ήταν πρόθυμοι να τη βοηθήσουν και να της εξασφαλίσουν την υγεία και την ευημερία της.

Αν και ντροπαλή, φαινόταν ότι η Κίμπι ήξερε ότι ήταν στα σωστά χέρια

Κατά τη διάρκεια της βόλτας με το αυτοκίνητο στον κτηνίατρο, ήταν στοργική και ανταποκρινόταν. Ήταν ξεκάθαρο ότι ένα από τα πράγματα που χρειαζόταν περισσότερο η Kibby, εκτός από την καλή διατροφή και φροντίδα, ήταν να νιώθει την αγάπη των ανθρώπων.

Όταν ελέγχθηκε από τον κτηνίατρο, ήταν σαφές ότι το πρόβλημα του σκύλου δεν ήταν κάτι πρόσφατο . Δυστυχώς, είχε υποστεί τις συνέπειες της αμέλειας εκείνων που υποτίθεται ότι την προσέχανε για μήνες.

Επειδή όμως η αγάπη κάνει τα πάντα δυνατά, η σκυλίτσα κατάφερε να συνέλθει όχι μόνο από τα σωματικά τραύματα που υπέστη αλλά και από την καρδιά της.

Η μεταμόρφωση της Kibby αντικατοπτρίστηκε σε αυτό το βίντεο

Από το προχωρημένο στάδιο της ψώρας της και αν κρίνουμε από τις συνθήκες του δέρματός της, τόσο στο πρόσωπό της, στο πίσω μέρος του σώματός της όσο και στα πόδια της, ήταν φανερό ότι η ασθένεια τη συνόδευε από τους πρώτους μήνες της ζωής της .

Ήταν πολύς ο καιρός για να πολεμήσει ένα πρόβλημα που σιγά σιγά χειροτέρευε το ανοσοποιητικό της σύστημα. Παρά τον πόνο της, παρέμεινε δυνατή, προσκολλημένη στη ζωή.

Η Caslin και ο Steve εμπιστεύτηκαν την Kibby και είδαν μέσα της έναν μαχόμενο σκύλο , ο οποίος δεν ήταν διατεθειμένος να τα παρατήσει. Ήθελε πολύ να επιβιώσει και να αναρρώσει δεχόμενη τη βοήθεια που έλαβε.

Οι κτηνίατροι χορήγησαν ιατρική αγωγή στην Kibby για την κατάστασή της. Η κακή διατροφή, καθώς και τα προβλήματα υγιεινής και απροσεξίας, είχαν συμβάλει στην ανάπτυξη της ψώρας και στον πολλαπλασιασμό των δερματικών τους βλαβών, με τέτοιο τρόπο που έπρεπε να αναλάβουν δράση για το θέμα το συντομότερο δυνατό.

Πολύ σύντομα άρχισαν να της παρέχουν την ενδεικνυόμενη θεραπεία για να τη σώσουν.

Με πολλή υπομονή, αυταπάρνηση, αλλά κυρίως με πολλή αγάπη, ξεκίνησε η φροντίδα της Kibby και τα αποτελέσματα ήταν γρήγορα .

Σιγά σιγά το κουτάβι άρχισε να προχωράει και η διάθεσή της άλλαξε αρκετά.

Από ένα ντροπαλό και λυπημένο σκυλάκι έγινε ένα παιχνιδιάρικο και στοργικό κατοικίδιο . Μπορεί να περάσει λίγος χρόνος μέχρι το δέρμα του να φτάσει στις βέλτιστες συνθήκες, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό το κατοικίδιο θα έχει επιτέλους τη ζωή της αγάπης και της ευτυχίας που του αξίζει.

Δείτε πόσο χαρούμενη είναι τώρα η Κίμπι στο νέο της σπίτι, με τα νέα της αδερφάκια .

Το πριν και το μετά αυτού του ευγενούς και αξιολάτρευτου σκύλου είναι εντυπωσιακά. Κατάφερε να μεταμορφωθεί εντελώς και φαίνεται στο πρόσωπό του η ευτυχία που νιώθει γιατί επιτέλους έχει την προστασία μιας οικογένειας.

Παρά το οδυνηρό παρελθόν της, το σκυλάκι έχει αναρρώσει αποδεικνύοντας ότι η αγάπη πετυχαίνει ακόμα και αυτό που φαίνεται αδύνατο. Η περίπτωσή της μας υπενθυμίζει τη σημασία της βοήθειας εκείνων των άστεγων ζώων που έχουν ανάγκη.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close