Μενού

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ: Επιβραβεύστε την καλή συμπεριφορά του σκύλου σας!

Shares 235
συμπεριφορά Σκύλος επιβράβευση Πολλές φορές οι ιδιοκτήτες ζώων ρωτούν πώς να αποθαρρύνουν το σκύλο τους από κακές συνήθειες του. Ποτέ δεν ρωτούν όμως πώς να πουν μπράβο στο σκύλο τους όταν κάνει σωστά πράγματα!
Θεωρούμε βλέπετε δεδομένο ότι ο σκύλος είναι καλός, ήσυχος, υπάκουος! Όμως δεν θα πρέπει να παραλείπουμε την επιβράβευση, το κλειδί για την καλή συμπεριφορά και τη συνεργασία με το σκύλο μας.
Όπως λένε οι παιδοψυχολόγοι, υπάρχουν πολλές »προκλήσεις» να αντιμετωπίσεις, το ίδιο και με το σκύλο. Όταν αγνοείτε μία κακιά συμπεριφορά, πχ ενα άγριο δάγκωμα πάνω στο παιχνίδι, δεν θα πρέπει μετά να παραλείπετε να επιβραβεύσετε την καλή συμπεριφορά, όπως το να φέρει το παιχνίδι πίσω.
Όταν το σκυλάκι σας είναι ήρεμο και κάθεται ήσυχα, πλησιάστε το και χαϊδέψτε το για να χαλαρώσει. Επιβραβεύστε την καλή του συμπεριφορά.
Όταν το σκυλάκι σας έρθει κοντά σας όταν το φωνάξετε, επιβραβεύστε το για να συνδυάσει το ΕΛΑ με κάτι καλό και όχι με μάλωμα.
Το να αναγνωρίζετε την καλή συμπεριφορά του σκύλου σας είναι γι αυτόν ενθάρρυνση να το ξανακάνει και αντίθετα, να μην ξανα κάνει μη αποδεκτές πράξεις.
Η επιβράβευση μπορεί να είναι χάδια, αγκαλιές, λιχουδιές, μασάζ ή ακόμα και μία βόλτα, πέραν του ωραρίου!
Shares 235

Σχόλια


Read more:
Close