Μενού

Μια φάλαινα δολοφόνος είχε παγιδευτεί και φώναζε σπαρακτικά για ώρες μέχρι να την σώσουν. Δείτε το βίντεο

Shares 313

όρκες Οι όρκες ή φάλαινες δολοφόνοι όπως είναι ευρέως γνωστές, είναι οδοντοφόρες φάλαινες που ανήκουν στην οικογένεια κητών δελφινίδες. Είναι σαρκοφάγα πλάσματα και τρώνε ψάρια, θαλάσσιους λέοντες, φώκιες, θαλάσσιους ίππους, ακόμη και άλλες μεγάλες φάλαινες. Οι όρκες θεωρούνται κορυφαίοι θηρευτές, καθώς δεν έχουν φυσικούς εχθρούς και τρέφονται ακόμα και με μεγάλους καρχαρίες.

Κάπου στα ανοικτά των ακτών της Βρετανικής Κολομβίας, μια φάλαινα δολοφόνος με κάποιο τρόπο παγιδεύτηκε στα βράχια. Ευτυχώς όμως για αυτό το όμορφο πλάσμα, μια ομάδα διάσωσης ζώων παρενέβη για να την βοηθήσει.

Ο άνθρωπος που πρωτοείδε την όρκα, αμέσως κατάλαβε ότι είχε άμεσα ανάγκη από βοήθεια. Αμέσως επικοινώνησε μια μια ομάδα διάσωσης και λίγη ώρα αργότερα όλα ήταν έτοιμα για να ξεκινήσει η επιχείρηση.

Η όρκα προφανώς κόλλησε στα βράχια στην προσπάθεια της να κυνηγήσει κάποιο ψάρι.

Αρχικά οι διασώστες της κάλυψαν την όρκα με φύλλα και μουσαμάδες. Στη συνέχεια την περιέλουσαν με νερό για να βεβαιωθούν ότι θα παραμείνει δροσερή. Μετέφεραν και μια αντλία νερού στο σημείο για να της παρέχουν όσο γίνεται περισσότερο νερό.

Οι άνθρωποι της ομάδας διάσωσης ζώων είπαν ότι η όρκα είχε καταλάβει τι συνέβαινε. Ότι οι άνθρωποι γύρω της ήθελαν να την βοηθήσουν. Ήταν όμως τόσο τρομοκρατημένη που δεν σταματούσε να ουρλιάζει σπαρακτικά.

Οι διασώστες προσπαθούσαν συνεχώς να την κρατούν δροσερή μέχρι να ανέβει η παλίρροια.
όρκες
Αλλά αυτό χρειάστηκε να περάσουν ώρες για να γίνει.
όρκες
Τελικά μετά από οκτώ περίπου ώρες το νερό ήταν στο σωστό επίπεδο και η όρκα ήταν έτοιμη να συνεχίσει τον δρόμο της.

Παρακολουθήστε το βίντεο της διάσωσης.

dinfo.gr

Shares 313

Σχόλια


Read more:
Close