Μενού

Γνωριμία με τα Saluki, τα πιο γρήγορα σκυλιά του κόσμου

Shares 15

σκυλιά Saluki Προειδοποίηση: Το παραπάνω βίντεο περιέχει πολλά φτερωτά παλτό, μεγάλα μάτια και υγρές μύτες. Ο θεατής μπορεί να γίνει μάρτυρας σκηνών εκπληκτικής αξιοπρέπειας, δραματικών στησιμάτων και κινήσεων τρομερής ταχύτητας.

Ο συγγραφέας και κινηματογραφιστής Graydon Sheppard μας παρουσιάζει το τρίτο και τελευταίο επεισόδιο της σειράς Pure Breeds η οποία παρουσίασε μερικά από τα πιο χαριτωμένα καθαρόαιμα. Έχοντας ήδη αντιμετωπίσει το Cavalier King Charles Spaniel και το Cornish Rex στο σημερινό φιλμ ο δημιουργός του διαδικτυακού φαινομένου Shit Girls Say παρουσιάζει το Saluki που θεωρείται το πιο γρήγορο σκυλί του κόσμου. Το Saluki φέρεται να είναι το αρχαιότερο των καθαρόαιμων ζώων, με αναφορές σε παρόμοια κυνηγόσκυλα να εμφανίζονται στη Βίβλο, το Αβέστα και το Κοράνι. Λιθογραφικές απεικονίσεις των προγόνων του δημιουργήθηκαν περίπου γύρω στο 10.000 π.Χ. «Το αγόρι μου ανακάλυψε ένα βίντεο με Saluki στο διαδίκτυο και αμέσως ενθουσιάστηκε. » λέει ο Sheppard. » Φαίνονται τόσο σπάνια και κομψά. Μοιάζουν σαν ηλικιωμένες κυρίες της καλής τάξης και μάλιστα έχουν και την ίδια στάση -σαν να σχολιάζουν πολύ καυστικά το ντύσιμό σου όταν δεν μπορείς να τις ακούσεις.»

—Σήμερα λοιπόν παρουσιάζετε το Saluki. Απ” ότι καταλαβαίνω αυτή τη φορά το καθαρόαιμο που παρουσιάσατε δεν ήταν και τόσο συνεργάσιμο.

Graydon Sheppard: Δεν φαινόταν να ενδιαφέρονται να ποζάρουν για πολύ. Προσπάθησα να βάλω ένα καπέλο Φαραώ σε κάποιο αλλά επίσης δεν έδειξε να το ενδιαφέρει. Τα Salukis είναι πολύ γρήγορα και γεμάτα ενέργεια επομένως το να καθίσουν ακίνητα για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν πρόκληση. Αλλά διάολε είναι τόσο όμορφα. Όταν τελικά ολοκληρώσαμε τα γυρίσματα ένοιωσα πως άξιζε όλη η προσπάθεια.

—Τα Saluki έχει απαθανατιστεί στην τέχνη και αναφέρονται σε θρησκευτικά κείμενα εδώ και χιλιάδες χρόνια. Πώς νομίζετε ότι οι προσωπικότητές τους αντανακλούν τη γενεαλογική καταγωγή τους;

GS: Υπάρχει σίγουρα κάτι απόκοσμο σ” αυτά. Έχουν τη στάση του «είμαι στον κόσμο, αλλά δεν ανήκω σ” αυτόν τον κόσμο». Όταν γνώρισα αυτά τα σκυλιά, ήρθαν κατευθείαν πάνω μου και με κοίταξαν στα μάτια σαν να ήθελαν να ερευνήσουν την ψυχή μου, αλλά θα μπορούσαν εξίσου εύκολα να δουν μέσα από μένα. Καταλαβαίνω ότι αυτό ακούγεται λίγο δραματικό, αλλά πραγματικά είναι σαν ξωτικά.

—Μέσα απ αυτή τη σειρά μάθαμε και για το σκύλο σου τον Molson. Η τελευταία ιστορία που διηγήθηκες γι αυτόν ήταν όταν έφαγε όλα τα χριστουγεννιάτικα δώρα. Μας αρέσει πολύ ο Molson. Έχεις άλλη ιστορία του να μας πεις; GS: Μια μέρα τον πήρα μαζί μου για μπάνιο. Έκανε αυτό το τρελό πήγαινε-έλα, αριστερά-δεξιά, μέσα και έξω από τη λίμνη γαβγίζοντας όταν ξαφνικά σταμάτησε, πήρε βαθιά ανάσα, με κοίταξε και έκανε εμετό στο νερό. Όπως καταλαβαίνετε δεν είχα και πολύ διάθεση να κολυμπήσω μετά απ” αυτό.

Πηγή: lifo.gr

Shares 15

Σχόλια


Read more:
Close