Μενού

Καταδικάστηκε ο 77χρονος που θανάτωσε με φόλες 16 γατιά στο Γιαννούδι Ρεθύμνου

Shares 309

κακοποίηση ζώων Με ποινή φυλάκισης 2 ετών και τριών μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ καταδικάστηκε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου ένας 77χρονος, ο οποίος στις 10 Οκτωβρίου 2015 θανάτωσε με φόλες 16 γατιά στο χωριό Γιαννούδι Ρεθύμνου.

Καθοριστικό ρόλο στην καταδίκη του 77χρονου δράστη έπαιξε η γειτόνισσά του, η οποία τον είδε να «σπέρνει» τις φόλες περιμετρικά των σπιτιών τους, και τον κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου με τη συνδρομή του τότε προέδρου του Φιλοζωικού Σωματείου Ρεθύμνου «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» Γιώργου Αστρινού. Εκτός όμως από την αυτόπτη μάρτυρα που κατέθεσε στο δικαστήριο, υπήρχαν και αδιάσειστα στοιχεία για την ενοχή του κατηγορουμένου, αφού μια κάμερα ασφαλείας ενός σπιτιού του χωριού κατέγραψε τον δράστη την ώρα που τοποθετούσε τα δηλητηριασμένα δολώματα που στοίχισαν τη ζωή σε 16 γατιά.

Αφού καταγραφεί η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου από το Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου, το Φιλοζωικό Σωματείο Ρεθύμνου «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» θα ζητήσει να βεβαιώσει το διοικητικό πρόστιμο των 480.000 ευρώ καθώς ο νόμος 4039/2012, άρθρο 21, προβλέπει 30.000 ευρώ για κάθε ζώο που θανατώνεται ή κακοποιείται.

Στην κεντρική φωτογραφία απεικονίζονται τα 3 γατιά που σώθηκαν από το δολοφονικό χέρι του δράστη. Όποιος επιθυμεί να υιοθετήσει ένα από αυτά τα πλάσματα μπορεί να επικοινωνήσει με το Φιλοζωικό Σωματείο Ρεθύμνου «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» μέσω inbox της Σελίδας του στο facebook.

Shares 309

Σχόλια


Read more:
Close