Μενού

Η θλιβερή ζωή των δελφινιών στα τσίρκο της Ινδονησίας

Shares 23

Ινδονησία δελφίνια Οι εικόνες από ένα από τα δημοφιλέστερα τσίρκο δελφινιών της Ινδονησίας αποκαλύπτουν τις σκληρές συνθήκες στις οποίες ζουν αυτά τα θαλάσσια πλάσματα.

Περισσότερα από 72 άγρια δελφίνια έχουν αλιευθεί από τον ωκεανό και έχουν αιχμαλωτιστεί ως μέρος του ταξιδιού που κάνουν τα τσίρκο σε όλη την Ινδονησία όπως αναφέρει η Daily Mail επικαλούμενη πηγές του «The Black Fish». Στο Σεμαράνγκ, δυτικά της Τζακάρτα, τα πλήθη πληρώνουν πολύ λίγα χρήματα για να παρακολουθήσουν ένα σόου με δελφίνια που κάνουν κόλπα με μπάλες, άλματα μέσα από στεφάνια και βουτιές. Σε ένα πρόσφατο σόου, τα μέλη του κοινού έβγαλαν φωτογραφίες μαζί με τα δελφίνια, τα οποία είναι εκπαιδευμένα να… ποζάρουν μπροστά στην κάμερα.

Όταν μια παράσταση ολοκληρώνεται, τα ζώα βγαίνουν από τις πλαστικές πισίνες και μπαίνουν μέσα σε πλαστικές δεξαμενές στο πίσω μέρος των φορτηγών ώστε να μεταφερθούν στην επόμενη πόλη και να κάνουν το ίδιο πρόγραμμα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα δελφίνια συχνά βασανίζονται και κατά τη διάρκεια της διαδρομής για την επόμενη εμφάνιση τους, καθώς περιορίζονται σε μικρές δεξαμενές ενώ μια διαδρομή μπορεί να διαρκέσει έως και 30 ώρες. Τα περισσότερα από τα δελφίνια πεθαίνουν νωρίς ως αποτέλεσμα των κακών συνθηκών διαβίωσής τους και πρέπει να αντικατασταθούν με νέα ζώα από το φυσικό περιβάλλον, σύμφωνα με το δίκτυο Τζακάρτα Animal Aid.

Το ίδιο ισχύει, μάλιστα και για άλλα ζώα εκτός από τα δελφίνια, ακόμη και για διάφορα προστατευόμενα είδη όπως ουραγκοτάγκους και μικρές βίδρες. Διάφορες οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων έχουν καταδικάσει αυτές τις πράξεις ζητώντας την αποκατάσταση και την απελευθέρωση των ζώων, ωστόσο υπάρχουν τουλάχιστον τρία τσίρκο στην Ινδονησία που συνεχίζουν να λειτουργούν με τις ίδιες συνθήκες.

Ινδονησία δελφίνια Ινδονησία δελφίνια Ινδονησία δελφίνια Ινδονησία δελφίνια Ινδονησία δελφίνια Ινδονησία δελφίνια Ινδονησία δελφίνια Ινδονησία δελφίνια

newsbeast.gr

Shares 23

Σχόλια


Read more:
Close