Μενού

Για όσους ενόχλησε η κοινοποίηση της φωτογραφίας αυτών που έσωσαν το σκυλάκι στην Κινέτα

Shares 727

σκυλάκι στην Κινέτα Γράφει ο Αρης Λεοναρντο ΡωμανοςΤην άλλη την ενόχλησε λέει που κοινοποιούν την φωτογραφία των νεαρών που έσωσαν το σκυλάκι από την μεγάλη πυρκαγιά στην Κινέτα και κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Ξέρετε τα γνωστά, «εδώ κάηκαν άνθρωποι»…

Ούτε καν θα ασχοληθώ με μίζερους ανθρώπους, την ευχαριστώ όμως γιατί ήταν αφορμή να πω ένα μπράβο σε δυο ωραίους ανθρώπους. Γιώργος Μπαλτάς και Βαγγέλης Δήμου. Δυο νέοι Έλληνες που με κάνουν ν’ ανατριχιάζω και συγχρόνως να αισθάνομαι τόσο λίγος.

Δύο νεαροί που άφησαν τον καναπέ τους εθελοντικά και με το μηχανάκι τους πήγαν στο άγνωστο να βοηθήσουν. Όχι σκύλο, γάτα, πουλί, χελώνα, άνθρωπο. Δεν ξεκίνησαν για να σώσουν κάτι συγκεκριμένο, ξεκίνησαν όμως να βοηθήσουν.

Δύο νεαροί είδαν στον δρόμο ένα έμβιο ον που κινδύνευε, του έδωσαν νεράκι και χωρίς να διστάσουν το ανέβασαν στο μηχανάκι ανάμεσα τους και το πήραν μαζί τους.

Καθώς επέστρεφαν από την κόλαση, τρικάβαλο πάνω στο μηχανάκι έβγαλαν μια φωτογραφία, όχι για τα λαικ, ούτε για τα μπράβο μας, χαρούμενοι γιατί είναι νέοι, ενθουσιασμένοι και γιατί έσωσαν μια ζωή.

Δύο νεαροί με κίνδυνο την ζωή τους, τρεις επάνω σε ένα μηχανάκι με έναν μεγαλόσωμο σκύλο σε πανικό χωρίς να γνωρίζουν την αντίδραση του, με θερμοκρασίες να λιώνουν τα πάντα, αέρας δέκα μποφόρ και μηδέν ορατότητα και να πρέπει να κάνουν κάποια χιλιόμετρα.

Τον πήγαν αμέσως σε κτηνίατρο για τις πρώτες βοήθειες και να δουν αν υπάρχει τσιπακι. Δεν έχει τσιπάκι.

Το πήραν σπίτι, το ηρέμησαν με χάδια και αγκαλιές και κοιμήθηκε με ασφάλεια στον καναπέ κάποια στιγμή το ξημέρωμα.

Αυτό μπόρεσαν αυτό έκαναν. Αναρωτιέμαι εγώ τι έκανα. Τίποτα. Μπροστά στην τηλεόραση αποβλακωμένος. Ναι, για εμένα είναι ήρωες. Τέτοιους ανθρώπους θέλω να βλέπω.

(Στην φωτογραφία είναι το σκυλάκι που διέσωσαν εχθές βράδυ,συγγνώμη άνθρωπε μου που δανείστηκα την φωτογραφία σου χωρίς να σε ρωτήσω)

*Αναζητείται υπεύθυνος κηδεμόνας για την Μπέλλα

πηγή: mikropragmata.lifo.gr

Shares 727

Σχόλια


Read more:
Close