Μενού

Μάθε τη γλώσσα του σώματος ενός σκύλου!

Shares 2K

Σκύλος γλώσσα του σώματος Τι προσπαθεί να σας πει το το σκυλί σας ; Τα σκυλιά έχουν μια γλώσσα που τους επιτρέπει να επικοινωνούν την συναισθηματική τους κατάσταση και τις προθέσεις τους σε άλλους τριγύρω τους. Αν και οι σκύλοι χρησιμοποιούν ήχους και σήματα, ένα μεγάλο μέρος των πληροφοριών που στέλνουν είναι μέσω της γλώσσας του σώματος τους, συγκεκριμένα με τις εκφράσεις του προσώπου τους και τις στάσεις του σώματος τους.

Η κατανόηση του τι σας λέει το σκυλί σας μπορεί να σας δώσει πολλές χρήσιμες πληροφορίες, όπως όταν το σκυλί σας είναι τρομαγμένο και νευρικό σχετικά με το τι συμβαίνει, ή οταν το σκυλί σας είναι νευρικό και να είναι έτοιμο να ξεσπάσει απότομα σε κάποιον. Πρέπει να παρατηρήσετε το πρόσωπο του σκύλου και ολόκληρο το σώμα του.
Δείτε τις επόμενες φωτογραφίες που θα σας βοηθήσουν να ερμηνεύσετε τα οκτώ πιο σημαντικά μηνύματα που σας στέλνει ο σκύλος σας.

1. Χαλαρωμένος & προσιτός

Αυτό το σκυλί είναι χαλαρωμένο και εύλογα ικανοποιημένο. Ένα τέτοιο σκυλί είναι ήρεμο και μη απειλητικό από οποιεσδήποτε δραστηριότητες που συμβαίνουν στο άμεσο περιβάλλον του και είναι συνήθως προσιτό.
Σκύλος γλώσσα του σώματος
2. Σε συναγερμό – τσεκάρει τα πράγματα

Εάν το σκυλί έχει ανιχνεύσει κάτι ενδιαφέρον, ή κάτι άγνωστο, αυτά τα σήματα επικοινωνούν ότι είναι τώρα σε συναγερμό και προσέχει ενώ αξιολογεί την κατάσταση για να καθορίσει εάν υπάρχει οποιαδήποτε απειλή ή εάν πρέπει να αναλαβει δράση.
Σκύλος γλώσσα του σώματος
3. Κυρίαρχος & επιθετικός

Αυτό είναι ένα πολύ κυρίαρχο και με αυτοπεποίθηση ζώο. Εδώ όχι μόνο εκφράζει την κοινωνική κυριαρχία του, αλλά επίσης απειλεί ότι θα ενεργήσει επιθετικά εάν προκαλείται.
Σκύλος γλώσσα του σώματος
4. Τρομαγμένος και επιθετικός

Αυτό το σκυλί είναι φοβισμένο αλλά δεν είναι υποταγμένο και μπορεί να επιτεθεί εάν πιεστεί . Ένα σκυλί θα δώσει γενικά αυτά τα σήματα όταν αντιμετωπίζει άμεσα το άτομο που τον απειλεί.
Σκύλος γλώσσα του σώματος
5. Αγχωμένος και υπό πίεση

Αυτό το σκυλί είναι κάτω από είτε κοινωνική είτε περιβαλλοντική πίεση. Αυτά τα σήματα, εντούτοις, είναι μια γενική ” αναμετάδοση” της ψυχικής διάθεσης του και δεν απευθύνεται συγκεκριμένα σε οποιοδήποτε άλλο άτομο.
Σκύλος γλώσσα του σώματος
6. Τρομαγμένος και ανήσυχος

Αυτό το σκυλί είναι κάπως τρομαγμένο και δείχνει σημάδια της υποταγής. Αυτά τα σήματα έχουν σκοπό για να κατευνάσουν το άτομο που είναι υψηλότερης κοινωνικής θέσης ή που το σκυλί βλέπει όπως ενδεχομένη απειλή, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω προκλήσεις και να αποτραπεί η σύγκρουση.
Σκύλος γλώσσα του σώματος
7. Ακραίος φόβος – Πλήρης υποταγή

Αυτό το σκυλί δείχνει πλήρη παράδοση και υποταγή. Προσπαθεί να πει ότι δέχεται τη χαμηλότερη θέση του ενώπιον ενός ανώτερου ή απειλητικού ατόμου με την ελπίδα της αποφυγής μιας σωματικής επίθεσης.
Σκύλος γλώσσα του σώματος
8. Παιχνιδιάρικη διάθεση

Εδώ έχουμε τη βασική πρόσκληση για να παίξουμε. Μπορεί να συνοδευθεί από ενθουσιώδη γαύγισμα ή παιχνιδιάρικες επιθέσεις και υποχωρήσεις. Αυτό το σύνολο σημάτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δείξει ότι οποιαδήποτε προηγούμενη αγρια συμπεριφορά δεν σήμαινε απειλή ή πρόκληση.

Σκύλος γλώσσα του σώματος

adespoto.gr

Shares 2K

Σχόλια


Read more:
Close