Μενού

Φρίκη και οργή! Ιδιοκτήτης καταφυγίου αδέσποτων έριχνε καυστικό οξύ σε υποσιτισμένα σκυλιά και τα έθαβε

Shares 694

σκυλιά Οργή επίσης όμως προκαλεί και η ποινή που επιβλήθηκε στον άνθρωπο που υποτίθεται ότι έπρεπε να φροντίζει τα ζώα αυτά, καθώς το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας του επέβαλε ποινή μόλις δύο μηνών με αναστολή!

Ο κύριος αυτός διατηρούσε καταφύγιο αδέσποτων σκύλων στην Αραδίππου της επαρχίας Λάρνακας και δεχόταν αδέσποτα από τέσσερις γειτονικούς δήμους.

Σύμφωνα με άρθρο του «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ», ο άνθρωπος που είχε ταχθεί για να προσέχει τα άτυχα αυτά ζώα, διάλεγε όσα ήταν υποσιτισμένα, τους έριχνε καυστική ουσία και εν συνεχεία τα έθαβε σε παρακείμενο χωράφι. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ μόνο ο Δήμος Λάρνακας είχε μεταφέρει στο εν λόγω καταφύγιο, από τον Αύγουστο του 2013 μέχρι και τον Αύγουστο 2014, συνολικά 119 σκύλους, πολλοί εκ των οποίων ήταν σαφέστατα υποσιτισμένοι.

Συγκεκριμένα καταγγέλθηκε στην Αστυνομία στις 2 Αυγούστου 2014 ότι στο συγκεκριμένο καταφύγιο οι συνθήκες φύλαξης των σκύλων ήταν απαράδεκτες.

Ωστόσο, έντονες αντιδράσεις προκαλεί και η δικαστική απόφαση που ελήφθη την Δευτέρα να του επιβληθεί ποινή χάδι που συνίσταται σε μόλις δύο μήνες και μάλιστα με αναστολή για τα ανουσιουργήματά του!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ελαφρυντικά της υπόθεσης αποτέλεσαν η παραδοχή του ιδιοκτήτη από την αρχή, καθώς και το γεγονός ότι την περίοδο που έγινε η καταγγελία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

Η κατάσταση στα περισσότερα καταφύγια ζώων ως γνωστόν βρίσκεται δυστυχώς σε οριακό σημείο εδώ και αρκετό καιρό, κάτι που εν μέρει οφείλεται στην έλειψη των απαιτούμενων πιστώσεων.

newsit.com

Shares 694

Σχόλια


Read more:
Close