Μενού

Φοράς παπούτσια στον σκύλο σου; Γιατί καλέ μου άνθρωπε; Τι σου φταίει το ζωντανό;!

Shares 24

Σκύλος Εδώ και καιρό κυκλοφορούν βιντεάκια στο διαδίκτυο με σκυλάκια στα οποία οι κηδεμόνες τους έχουν φορέσει κάλτσες ή παπούτσια. Το τραγικό είναι πως κάποιοι το βρίσκουν αστείο. Ακόμα πιο τραγικό όμως είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που το θεωρούν απαραίτητο.

Πρόσφατα με κάλεσαν να δω ένα σκυλάκι που είχε ανάγκη από καθοδήγηση ώστε να μπορέσει να συνυπάρξει αρμονικά με την οικογένεια του.
Είμαι από τους επαγγελματίες που χώρου που δεν μασάνε τα λόγια τους. Ποτέ δεν χάιδεψα τα αυτιά κάποιου για να τον πιάσω πελάτη και συχνά αυτός είναι ο λόγος που δεν «αναλαμβάνω» κάποιες περιπτώσεις. Ακούστε τι έγινε.

Αρχικά βγάλαμε το σκυλί βόλτα για να δω την συμπεριφορά του απέναντι σε άλλα σκυλάκια, ανθρώπους και συνθήκες πόλης. Με το που γυρίσαμε σπίτι άρχισε ο πανικός.
Η γυναίκα άρχισε να φωνάζει «Περίμενε! Περίμενε!» και κρατώντας μαντιλάκια Detol στα χέρια άρχισε να καθαρίζει τα πόδια του σκύλου.
«Μα γιατί καθαρίζετε τα πόδια του» Ρώτησα.
«Για να μην μεταφέρει μικρόβια στο σπίτι» μου απάντησε.
«Τότε θα πρέπει να βγάλουμε κι εμείς τα παπούτσια μας. Πατήσαμε στα ίδια σημεία. Τα ίδια μικρόβια μεταφέρουμε κι εμείς.» Είπα.
Η γυναίκα με κοίταξε σαν να ανακάλυψε την Αμερική και στη συνέχεια φόρεσε καλτσάκια στον σκύλο και γύρισε στην κουζίνα…
Κοίταξα τον άντρα της απορημένος.
«Του τα βάζουμε για να μην γρατζουνάει το παρκέ με τα νύχια του…» είπε χαμογελώντας.
Το σκυλάκι φανερά ενοχλημένο ίσα που περπατούσε. Για να είμαι πιο συγκεκριμένος δεν μπορούσε να περπατήσει. Γλιστρούσε και τελικά ξάπλωσε κάτω.
Τους εξήγησα πως δεν είναι φυσιολογικό για τον σκύλο να φοράει καλτσάκια.
«Δεν μπορεί να περπατήσει. Δεν το βλέπετε;» Τον ρώτησα.
«Το ξέρω αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι. Ήταν όρος της γυναίκας μου για να πάρουμε το σκύλο…» Μου απάντησε.
Για να μην τα πολυλογώ τους εξήγησα πως εάν δεν βγάλουν τα καλτσάκια δεν θα μπορέσω να αναλάβω το σκύλο. Η γυναίκα επέμενε πως χωρίς καλτσάκια ο σκύλος θα ζει στο μπαλκόνι και όπως ήταν φυσιολογικό τους ευχαρίστησα και έφυγα.

Δυστυχώς ο νόμος δεν καταδικάζει αυτούς τους ανθρώπους για κακοποίηση. Εάν ακόμα αναρωτιέστε γιατί η παραπάνω συμπεριφορά είναι κακοποίηση, τότε δεν θα πρέπει να αποκτήσετε ποτέ σκύλο.

toocute.gr

Shares 24

Σχόλια


Read more:
Close