Μενού

Λαχανικά: Ποιά να δίνετε στο σκύλο σας

Shares 302

λαχανικά Τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και ίνες, όμως ότι είναι καλό για τον άνθρωπο δεν είναι πάντα και για το σκύλο. Αν αποφασίσετε να δίνετε στο ζώο σας και να του μαγειρεύετε πρέπει να γνωρίζετε ποιά λαχανικά είναι κατάλληλα και ποιά όχι.
Σημειώστε όμως ότι σύμφωνα με κτηνιάτρους τα λαχανικά δεν είναι απολύτως απαραίτητα στη διατροφή ενός σκύλου ενώ κινδυνεύει αν έχουν ψεκαστεί με φυτοφάρμακα. Επίσης, τα λαχανικά μπορεί να προκαλέσουν διάρροια.

Αποφύγετε σε κάθε περίπτωση το σκόρδο και το κρεμμύδι. Σε μεγάλες ποσότητες, προκαλούν αναιμία στα σκυλιά. Μην δίνετε στο ζώο αβοκάντο, ντομάτες και άγρια μανιτάρια.

Τα λαχανικά πολλές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να χωνευτούν από το ζώο. Πρέπει να τα μαγειρέψετε στον ατμό ώστε να διατηρήσουν τα υγιεινά συστατικά τους και να τα κάνετε πιο ευκολο-χώνευτα.

Περιορίστε την ποσότητα λαχανικών που θα δίνετε στο σκύλο. Δεν θα πρέπει να ξεπερά το 1/4 της κανονικής τροφής του και θα πρέπει να τρώει καθημερνά αρκετή ποσότητα πρωτεϊνης.

Τα καλύτερα λαχανικά για το σκύλο είναι:
Μπρόκολο, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών,πράσινα φασόλια,σπανάκι – πάντα καλά μαγειρεμένα.

Αποφύγετε πατάτες, που δεν έχουν ιδιαίτερη διατροφική αξία και ενισχύουν την προσθήκη βάρους.

πηγή

Shares 302

Σχόλια


Read more:
Close