Μενού

Ο Δήμος Ξάνθης μαζεύει τα αδέσποτα και τα εγκαταλείπει στο βουνό για να πεθάνουν από ασιτία!

Shares 959

καταγγελία Δήμος Ξάνθης ασιτία Αδέσποτα Καταγγελία- «σοκ» του ΦΟΞ

Σε αναμονή επίσημης απάντησης από την δημοτική αρχή

Μία «περίεργη» μέθοδο επίλυσης του προβλήματος με τα αδέσποτα από πλευράς της δημοτικής αρχής, καταγγέλλει με ανακοίνωση- ανάρτηση στο FB ο Φιλοζωικός Όμιλος Ξάνθης (ΦΟΞ).

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Νέα μέθοδος επίλυσης του προβλήματος με τα αδέσποτα από τον Δήμο Ξάνθης.

Τις τελευταίες ημέρες λαμβάνουμε, συνεχώς, καταγγελίες ότι έχουν εξαφανιστεί αδέσποτοι σκύλοι που φροντίζουν κάτοικοι της πόλης από διάφορες γειτονιές. Από όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, δύο γνωστά και άκακα αδέσποτα της πόλης εντοπίστηκαν στο Λυκοδρόμιο από φιλόζωη κάτοικο της Ξάνθης που τα φρόντιζε. Φαίνεται να τα έχει εγκαταλείψει εκεί το φορτηγάκι του Δήμου, το οποίο μάλιστα βγήκε πολύ νωρίς το πρωί για περισυλλογή προκειμένου να μην γίνει αντιληπτό από κανέναν. Αυτήν τη στιγμή αγνοούνται, τουλάχιστον, πέντε ζώα ακόμα από τον αστικό ιστό της πόλης και έχουμε βάσιμες υποψίες ότι ο Δήμος Ξάνθης έχει ακολουθήσει τον ίδιο ανορθόδοξο και παράνομο τρόπο και σε αυτές τις περιπτώσεις παρατώντας τα ουσιαστικά στο βουνό.

Απαιτούμε επίσημη απάντηση από τον Δήμο Ξάνθης, εάν ισχύουν τα παραπάνω, για τους λόγους που περισυνέλεξε τα συγκεκριμένα ζώα και που εγκαταλείφθηκαν στο βουνό. Επίσης, απαιτούμε να επιστραφούν άμεσα στα σημεία από όπου περισυλλέχθηκαν και να τους παρασχεθεί η απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα, εφόσον απαιτείται, καθώς και να τηρηθούν όλα όσα ορίζει ο Ν. 4039/2012 όπως τροποποιήθηκε από τον Ν.4178/2014 για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Σε διαφορετική περίπτωση εάν τα ζώα περισυλλέγονται χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος, ήτοι χωρίς να έχουν επιτεθεί απρόκλητα, χωρίς να διενεργείται κτηνιατρικός έλεγχος, χωρίς να τους παρέχεται κτηνιατρική φροντίδα ή/και στείρωση και απλώς μεταφέρονται στο βουνό προκειμένου να πεθάνουν από ασιτία και να “κρυφτεί το πρόβλημα κάτω από το χαλί” θα κινήσουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες».

thraki.com.gr

Shares 959

Σχόλια


Read more:
Close