Μενού

Εθελόντρια Και Δήμος Ανέβηκαν Στη Χιονισμένη Χασιά, Στην Πάρνηθα, Να Ταΐσουν Τα Αδεσποτάκια Που Ζουν Εκεί

Shares 0

Όπως έχουμε ξαναπεί οι εθελοντές που φροντίζουν τα αδέσποτα ζώα δεν έχουν Αργίες και γιορτές. Είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να βοηθήσουν εκεί που υπάρχει ανάγκη. Να φροντίσουν, να σιτίσουν, να περιθάλψουν, να προστατέψουν πλάσματα που έχουν ανάγκη ή πλάσματα που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ο χειμώνας μας έχει δείξει για τα καλά τα δόντια του και το κρύο είναι πλέον τσουχτερό. Αυτήν την εποχή τα αδέσποτα έχουν περισσότερο από ποτέ την ανάγκη μας. Να ζεσταθούν, να φάνε, να βρουν ένα κατάλυμα. Ποιος πρέπει να τα κάνει αυτά σύμφωνα με το νόμο; Οι δήμοι φυσικά. Ποιος όμως τελικά τα κάνει; Οι εθελοντές. Χρόνια τώρα αυτοί οι άνθρωποι κάνουν τη δουλειά των δήμων.Ένας από τους ανθρώπους που έχει δώσει τη ζωή του για τα αδέσποτα-και μάλιστα σε ένα πολύ δύσκολο μέρος της Αττικής-είναι η εθελόντρια Κικη Γιαππαπα, η οποία ενεργοποιείται στο Δήμο Φυλής και ειδικά στη Χασιά. Αμέτρητα ζώα παρατημένα στο βουνό της Πάρνηθας προσπαθούν να επιβιώσουν. Συνέχεια εγκαταλείψεις. Άρρωστα, γέρικα, κουταβάκια. Και πολλά φοβικά, που δύσκολα πλησιάζονται. Πώς να βοηθήσεις όλα αυτά, σε ένα μέρος ατελείωτο, όπου πολλά κρύβονται και δύσκολα τα εντοπίζεις; Μόνα πάνω στο βουνό ελπίζοντας σε λίγο φαγητό.

Η συγκεκριμένη εθελόντρια, όπως είπαμε και πιο πάνω, έχει δώσει τη ζωή της εδώ και πολλά χρόνια στο να τα βοηθήσει. Τους έχει φτιάξει πρόχειρα καταλύματα με κουβέρτες για να μπαίνουν μέσα και ζεσταίνονται. Τα έχει περιθάλψει, τα έχει βοηθήσει απίστευτα. Και το πιο σπουδαίο; Πηγαίνει καθημερινά να τα φροντίσει. Να τους δώσει να φάνε, να πιούνε νεράκι, να τα δει αν είναι καλά. Δύσκολο το έργο γιατί είναι εντελώς μόνη της, σε μια ατελείωτη περιοχή. Πηγαίνει κουβαλώντας τροφές χειμώνα, καλοκαίρι. Δεν τα αφήνει ποτέ.

Αυτές τις μέρες το χιόνι στην Πάρνηθα έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του για τα καλά. Μέσα Δεκεμβρίου είμαστε άλλωστε. Οι θερμοκρασίες πολύ χαμηλές και τα ζωάκια υποφέρουν. Όμως ούτε τώρα είναι μόνα. Η κ. Γιαππαπα, σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Αβράμη, ανέβηκαν αυτές τις μέρες με το αυτοκίνητο του δήμου στο βουνό και άφησαν τροφή για δύο μέρες. Και όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες πολλά σκυλάκια έσκασαν μύτη για να φάνε και να έχουν -έστω και για λίγο- ανθρώπινη παρέα. Μακάρι ο καιρός να το επιτρέψει ώστε η πρόσβαση στο βουνό να μην είναι αδύνατη.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, [email protected]

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close