Μενού

Αυτά τα σκυλιά καταφυγίου διαλέγουν το αγαπημένο τους παιχνίδι από ένα έλκηθρο του Άι Βασίλη

Shares 0

Κάθε χρόνο τη μέρα των Χριστουγέννων, μια ειδική παραγγελία κάνει το δρόμο της για κάποια σκυλιά καταφυγίου.

Είναι ο ερχομός της άμαξας του Άι-Βασίλη στην Best Friends Animal Society, ένα καταφύγιο για κατοικίδια δίχως σπίτια στην Κάναμπ της Γιούτα. Η άμαξα είναι γεμάτη μέχρι πάνω με καινούρια δώρα, παιχνίδια δωρεών και κεράσματα για σκύλους, που μένουν στο καταφύγιο σε μια περιοχή γνωστή ως Dogtown.

Η παράδοση, μας λέει ο Υπεύθυνος Γραμματέας του Καταφυγίου Τζουντά Μπατίστα, πηγαίνει “μέχρι την αρχή της ίδρυσης του καταφυγίου, περίπου 38 χρόνια πίσω.”

Ξεκίνησε σαν “ένας τρόπος για να ζήσουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων τα ζώα που δεν είχαν σπίτι,” μας είπε.

Κάποτε με το πέρασμα του χρόνου, έγινε ένα λατρεμένο ετήσιο γεγονός που φέρνει πολλή χαρά στους φροντιστές και τους εθελοντές όσο και στους σκύλους τους ίδιους.

“Η ομάδα μας λατρεύει να βλέπει τους σκύλους να σπάνε τόση πλάκα και απλά να είναι ο εαυτός τους,” λέει η Άλισσον Γουάσμερ, η διευθύντρια της Dogtown.

Σωριασμένα μέχρι την κορυφή με παιχνίδια, περίπου τρεις μεγάλες ομάδες σκύλων των 400 πάνω κάτω κατοίκων του Ντογκτάουν –“σκυλιά με εκτεταμένες ιατρικές ανάγκες, σκυλιά με συμπεριφορικές ανάγκες και, σκυλιά που αξίζουν την υιοθεσία και ψάχνουν ένα τρυφερό μέρος για το σπίτι τους,” εξηγεί η Γουάσμερ- τοποθετούνται σε ένα “έλκηθρο”(που στην ουσία είναι ένα τρέιλερ δεμένο με καρότσι).

Μετά κάθε κουτάβι προχωράει κατά μήκος της στοίβας για να κάνει τρέλες, να ψαχουλέψει και να ερευνήσει για το αγαπημένο του δώρο –οτιδήποτε τους ταιριάζει.

Παίρνει περίπου δύο ώρες για όλα τα σκυλιά για να διαλέξουν το αγαπημένο τους.

“Μερικά σκυλιά θέλουν να ερευνήσουν κάθε παιχνίδι και στη συνέχεια να διαλέξουν το αγαπημένο τους, άλλα πηδούν και διαλέγουν το πρώτο παιχνίδι που βλέπουν, ενώ άλλα σκυλιά θα ψάξουν για το αγαπημένο παιχνίδι και θα το πάρουν. Είναι πραγματικά αστείο να βλέπει πώς αντιδράει ο κάθε σκύλος,” λέει ο Έριν Μενάρντ, που διαχειρίζεται τα λοτζίστικς για το φεστιβάλ αυτό.

Την προηγούμενη χρονιά, ο Ντίνγκο, που σώθηκε από μία πραγματική μάχη, δεν μπορούσε να αποφασίσει τι παιχνίδι ήθελε. “Όταν μπήκε στο έλκηθρο, πρώτα άρπαξε κάθε παιχνίδι για να το ελέγξει και στη συνέχεια προχώρησε στο να βάλει στο στόμα του όσα μπορούσε,” λέει ο Μενάρντ.

“Βλέποντας τόσο χαρούμενο το Ντίνγκο ήταν πανέμορφο για όλους μας.”

Το event μεταδίδεται ζωντανά και είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει αυτή τη χρονιά στις 8 και μισή μ.μ. Μπορείτε να το δείτε ζωντανά τα Χριστούγεννα ή να δείτε το βίντεο στη συνέχεια, στην παρακάτω σελίδα «Best Friends Animal Society Facebook page

Βλέποντας τα σκυλιά και τους φροντιστές τόσο χαρούμενους το πρωινό των Χριστουγέννων, μπορεί να αποφασίσετε να το κάνετε και δική σας παράδοση τελικά.

Για περισσότερες πληροφορίες και βίντεο δείτε εδώ.

 

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close