Μενού

6 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να ταίζεις τη γάτα σου!

Shares 255

φαγητό Γάτα Από μικροί βλέπουμε στα κινούμενα σχέδια τις γάτες να τρελαίνονται για ψάρια και για γάλα. Έχετε αναρωτηθεί κατά πόσο όλα αυτά μπορεί να είναι βλαβερά για την υγεία της;

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε για 6 τροφές που δεν πρέπει ποτέ να ταΐζεται τη γάτα σας.

  1. Κονσέρβα τόνου. Μπορεί σε εμάς να μοιάζει λογικό όταν ανοίγουμε μία κονσέρβα τόνου να δίνουμε λίγο και στη γάτα μας, αλλά δεν είναι καθόλου καλό για την υγεία της. Εάν ταΐζεται συχνά τη γάτα σας κονσέρβα τόνου μπορείτε να της προκαλέσετε κάτι που ονομάζεται «Ασθένεια του κίτρινου λίπους» (Steatitis) και είναι επίπονη.
  2. Γαλακτοκομικά. Μπορεί τα γατάκια να χρειάζονται το γάλα της μητέρας τους αλλά οι περισσότερες ενήλικες γάτες δεν είναι ανεκτικές στην Λακτόζη. Τα γαλακτοκομικά μπορεί να προκαλέσουν στην γάτα σας εμετό ή διάρροια.
  3. Η theobromine είναι μία ουσία που υπάρχει σε όλες τις σοκολάτες, μαύρες, άσπρες και γάλακτος. Εάν η γάτα σας φάει σοκολάτα μπορεί να παρουσιάσει αρρυθμία, συσπάσεις των μυών έως και κρίσεις.
  4. Κρεμμύδια και σκόρδα. Μία μικρή ποσότητα μπορεί να μην κάνει κακό στη γάτα σας αλλά εάν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα θα παρουσιάσει σοβαρά στομαχικά προβλήματα.
  5. Ωμό ψάρι. Αυτό σίγουρα δεν θα το περιμένατε. Το ωμό ψάρι περιέχει thiaminase, ένα ένζυμο που μεταβολίζει ή διαιρεί στα δύο την Thiamine (B1), η οποία είναι αβλαβής για τους ανθρώπους αλλά τοξική για τις γάτες. Η κατανάλωση ωμού ψαριού μπορεί να δημιουργήσει στη γάτα σας νευρολογικά προβλήματα.
  6. Ωμά αυγά. Τα αυγά μπορούν αν προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στις γάτες όπως Παγκρεατιτιδα. Μπορεί παρόλα αυτά να τρώει βρασμένα αυγά, αλλά σε πολύ μικρές ποσότητες.

Το παρακάτω κείμενο έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει τον κτηνίατρο σας.

petsonly.gr

Shares 255

Σχόλια


Read more:
Close