Μενού

Έρευνα: Ποιος μας αγαπά περισσότερο; Η γάτα ή ο σκύλος;

Shares 163

Σκύλος Γάτα Για τους αιώνιους λάτρεις της γάτας ανά τον κόσμο, αυτό θα είναι ένα απογοητευτικό νέο: οι φίλοι μας τα αιλουροειδή, δεν νοιάζονται και ιδιαίτερα για εμάς όπως τα σκυλιά.

Στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ του BBC, «Cats v. Dogs» που παρουσιάζουν οι εμπειρογνώμονες στον κτηνιατρικό τομέα, Chris Packham και Liz Bonnin, φιλοξένησαν έναν νευροεπιστήμονα ο οποίος εξέτασε ποια από τα αγαπημένα μας κατοικίδια είναι πιθανό να μας αγαπήσουν περισσότερο.   Οι επιστήμονες, ήδη γνωρίζουν ότι τα σκυλιά- όπως και οι άνθρωποι- απελευθερώνουν ωκυτοκίνη γνωστή και ως «ορμόνη της αγάπης», όταν βρίσκονται σε επαφή με τους ιδιοκτήτες τους.

«Έχουμε επαρκείς αποδείξεις ότι τα σκυλιά πράγματι αγαπούν τους ανθρώπους», λέει ο Δρ. Paul Zak ο οποίος πραγματοποίησε τη μελέτη.   «Μερικές παρόμοιες μελέτες έδειξαν ότι όταν οι ιδιοκτήτες αλληλεπιδρούν με τα σκυλιά τους, τόσο οι άνθρωποι όσο και τα σκυλιά τους απελευθερώνουν ωκυτοκίνη»   Ο Δρ. Zak συνέκρινε την ποσότητα της «ορμόνη της αγάπης» που παράγουν τόσο οι γάτες όσο και τα σκυλιά κάθε φορά που έπαιζαν με τους ιδιοκτήτες τους.

Πήρε δείγματα σάλιου από 10 γάτες και ισάριθμα σκυλιά σε δυο περιπτώσεις- τη μια 10 λεπτά πριν την ώρα του παιχνιδιού με τα αφεντικά τους και τη δεύτερη αμέσως μετά.   Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η ορμόνη αυξήθηκε, κατά μέσο όρο, κατά 57,2% στα σκυλιά και μόνο κατά 12% στις γάτες- πράγμα που σημαίνει ότι, θεωρητικά, τα σκυλιά, αγαπούν τους ιδιοκτήτες τους πέντε φορές περισσότερο από ό, τι κάνουν οι γάτες.

newsbeast.gr

Shares 163

Σχόλια


Read more:
Close