Μενού

Καταφύγιο στον «Αρκτούρο» για τρία ακόμη αρκουδάκια

Shares 145

Αρκτούρος αρκούδες Τρία αρκουδάκια, αδέρφια από την Αλβανία, μεταφέρθηκαν και φιλοξενούνται πλέον στο Καταφύγιο της καφέ Αρκούδας του Αρκτούρου, στο Νυμφαίο Φλώρινας.

Πρόκειται για δύο θηλυκά και ένα αρσενικό αρκουδάκι, ηλικίας μόλις δύο ετών που κατασχέθηκαν από ιδιώτη. Όπως τονίζει άλλωστε ο «Αρκτούρος», η κατοχή και αιχμαλωσία άγριων ζώων, αν και παράνομη, είναι μία συνηθισμένη πρακτική στην Αλβανία, λόγω της έλλειψης ενός χώρου, αντίστοιχου με το Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας, για να τις φιλοξενήσει.

Οι αρχές της γειτονικής χώρας επικοινώνησαν με την οργάνωση, ζητώντας να φιλοξενήσει τις τρεις αρκούδες, οι οποίες δεν μπορούν να επανενταχθούν στο φυσικό τους περιβάλλον καθώς έχουν μεγαλώσει χωρίς τη μητέρα τους και υπό συνθήκες αιχμαλωσίας, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουν πώς να επιβιώσουν ελεύθερες.

Και οι τρεις αρκούδες είναι σε πολύ καλή κατάσταση και δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας. Η ένταξή τους όμως στο Καταφύγιο θα γίνει την Άνοιξη όταν θα έχουν ξυπνήσει και οι υπόλοιπες 11 αρκούδες από το χειμέριο ύπνο.

newsbeast.gr

Shares 145

Σχόλια


Read more:
Close