Μενού

Έρευνα δείχνει ότι οι σκύλοι ονειρεύονται τους ανθρώπους που αγαπούν

Shares 1K

Σκύλος σκύλοι όνειρα Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι βλέπουν οι σκύλοι, όταν ονειρεύονται. Τα βλέπουμε συχνά όταν κοιμούνται να τραντάζονται και να βγάζουν ήχους.

Τι είναι αυτό που βλέπουν στο όνειρο τους λοιπόν;

Βλέπουν άραγε ότι κυνηγούν μια γάτα ή ότι τρέχουν σε κάποιο πάρκο; Σύμφωνα με την ψυχολόγο του Harvard Dr, Deirdre Barrett, τα σκυλάκια ονειρεύονται αυτούς που τα φροντίζουν, τους ιδιοκτήτες τους. Η Barrett μελετά εδώ και χρόνια την ανθρώπινη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Παρόλο που δεν μπορεί να ξέρει 100% τι συμβαίνει με τα όνειρα των ζώων, η ψυχολόγος ισχυρίζεται ότι μπορεί να γενικεύσει τις γνώσεις της πάνω στα όνειρα των ανθρώπων.
Τα περισσότερα θηλαστικά, άρα και οι σκύλοι, έχουν παρόμοιο κύκλο ύπνου με τον άνθρωπο. Αυτό σημαίνει, ότι μπορούν να υποβληθούν μέσω του βαθύ ύπνου σε μια κατάσταση, όπου οι δραστηριότητες του μυαλού υπολειτουργούν.

Στο στάδιο αυτό εμφανίζεται και το Rapid Eye Movement (REM), που είναι η γρήγορη και ξαφνική κίνηση του ματιού όσο κοιμόμαστε. Σε αυτό το τελευταίο στάδιο είναι που συμβαίνουν τα όνειρα στους ανθρώπους.
Παίρνοντας ως μέτρο σύγκρισης τα όνειρα των ανθρώπων μπορούμε να πούμε κάποια πράγματα για τα όνειρα των σκύλων. Τα σκυλιά είναι εξαιρετικά προσκολλημένα στο αφεντικό τους, οπότε το πιθανότερο είναι να ονειρεύονται εμάς.

Είναι πιθανό, δηλαδή, το σκυλάκι μας να ονειρεύεται το πρόσωπο μας, τη μυρωδιά μας και τις στιγμές που μας έκανε χαρούμενους ή που αναγκαστήκαμε να το μαλώσουμε.

Οπότε ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσουμε τα όμορφα όνειρα για το σκυλάκι μας σύμφωνα με την Barrett είναι

Να του δώσουμε όμορφες στιγμές μέσα στη μέρα, με παιχνίδι και βόλτα και ένα άνετο ύπνο για το τέλος.

dailystories.gr

Shares 1K

Σχόλια


Read more:
Close