Μενού

Αρκούδος πήδηξε την περίφραξη του «Αρκτούρου» για να ζευγαρώσει

Shares 77

Δεν μπορούσε να συγκρατηθεί μία νεαρή αρσενική αρκούδα στη Φλώρινα, η οποία δεν δίστασε να σκαρφαλώσει περίφραξη για να βρει τις θηλυκές αρκούδες.

Η αρσενική αρκούδα σκαρφάλωσε την εξωτερική περίφραξη του καταφυγίου του «Αρκτούρου», ύψους 2 μέτρων, οσμιζόμενος τις θηλυκές φιλοξενούμενες αρκούδες αλλά και την τροφή.

Ανακοίνωση της οργάνωσης αναφέρει πως κατά τον πρωινό έλεγχο, οι φροντιστές βρήκαν τον απρόσμενο επισκέπτη στο καταφύγιο. Επρόκειτο για μια ελεύθερη αρσενική αρκούδα, περίπου 120 κιλών, η οποία στη διάρκεια της νύχτας κατάφερε να σκαρφαλώσει από την εξωτερική περίφραξη και στη συνέχεια να εγκλωβιστεί στον περιβάλλοντα χώρο του καταφυγίου, αφού δεν μπορούσε να μπει μέσα στο χώρο όπου φιλοξενούνται οι υπόλοιπες αρκούδες.

Οπως αναφέρει η ομάδα του «Αρκτούρου», πιθανότατα την αρκούδα προσέλκυσαν εντός του Καταφυγίου η μυρωδιά από τα φρούτα και τα λαχανικά που αποθηκεύονται για το τάισμα, αλλά και η παρουσία των θηλυκών αρκούδων, καθώς τώρα διανύουμε και την αναπαραγωγική περίοδο.

Η Ομάδα Αμεσης Επέμβασης προσπάθησε να απομακρύνει με ασφάλεια τον… εισβολέα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα και τότε αποφασίσθηκε η αναισθητοποίηση του αρκούδου και η μεταφορά του, στη συνέχεια, στο δάσος του Νυμφαίου όπου και ξύπνησε έπειτα από λίγη ώρα.

Στον Νίκο, όπως ονομάστηκε η αρκούδα, τοποθετήθηκε πομπός και έτσι η επιστημονική ομάδα του «Αρκτούρου» θα μπορεί να παρακολουθεί για ερευνητικούς σκοπούς τις κινήσεις του για τα προσεχή ένα-δύο χρόνια.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αρκτούρος

αρκούδος αρκούδες Πηγή

Shares 77

Σχόλια


Read more:
Close