Μενού

Η μεταμόρφωση του τετράπαχου αδέσποτου

Shares 369

αδέσποτο Η εικόνα που έχουμε συνήθως για τα αδέσποτα σκυλιά είναι εικόνα αποστεωμένων ταλαιπωρημένων και συχνά άρρωστων τετράποδων για τα οποία η αναζήτηση τροφής και νερού είναι ένας καθημερινός αγώνας στους αφιλόξενους δρόμους. Ο Bolinha είναι σίγουρα πολύ διαφορετικός από την περιγραφή αυτή αλλά το αποτέλεσμα είναι ίδιο: τα σημαντικά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει δεν προέρχονται από τη στέρηση της τροφής αλλά αντίθετα από το γεγονός πως οι κάτοικοι στην περιοχή της δυτικής Βραζιλίας όπου ζει αδέσποτος εδώ και 13 χρόνια τον τάιζαν ασταμάτητα τα αποφάγια τους.

αδέσποτο

Η πρόθεσή τους ήταν βέβαια καλή αλλά αυτό που πέτυχαν δεν ήταν ένα υγιές χορτάτο σκυλί αλλά ένα τετράπαχο σκυλί με οίδημα στις αρθρώσεις που μετά βίας μπορούσε να αναπνεύσει από το πάχος όταν το βρήκαν οι διασώστες. Το βάρος του είχε φτάσει τα 37 κιλά- ενώ δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τα 15, ακριβώς επειδή ο οργανισμός του δεν ήταν φτιαγμένος για να μεταβολίζει αυτά που τρώμε οι άνθρωποι.

Δείτε τις φωτογραφίες:

αδέσποτο

αδέσποτο
Η πρώτη δουλειά των διασωστών ήταν ο Bolinha  να κάνει μπάνιο- το πρώτο του!

αδέσποτο

Επόμενο μέλημα ήταν η αυστηρή δίαιτα και η άσκηση- μέσα σε νερό προκειμένου να μην καταπονούνται οι ταλαιπωρημένες του αρθρώσεις.

αδέσποτο

αδέσποτο

Κατά τη διαδικασία ο Bolinha πήρε πολλή φροντίδα και πολλή αγάπη και κατάφερε να χάσει 13 κιλά.

αδέσποτο

Πλέον περπατά και μπορεί να αναπνεύσει πιο εύκολα- αν και έχει ακόμα δρόμο να διανύσει καθώς πρέπει να χάσει άλλα 6 κιλά.

αδέσποτο

Δείχνει πάντως σίγουρα πολύ καλύτερα!

αδέσποτο

Πηγή

Shares 369

Σχόλια


Read more:
Close