Μενού

Κάτι τέτοιο σίγουρα δεν έχετε δει ξανά – Ένα κολιμπρί… ροχαλίζει! (βίντεο)

Shares 132

κολιμπρί Βίντεο Ένας επιστήμονας στο Περού, στην προσπάθειά του να εξετάσει πόσο αναπνέει ένα κολιμπρί όταν κοιμάται, για να κάνει σύγκριση με άλλα πουλιά, κατέγραψε σε ένα σπάνιο βίντεο το «ροχαλητό» του μικρόσωμου πτηνού.

Όταν αναπνέει αυτό το κολιμπρί, το οποίο συναντάται κυρίως στην Αμερική και τρέφεται με νέκταρ, ακούγεται ένα σφύριγμα που θυμίζει το ανθρώπινο ροχαλητό.
Το αεικίνητο μικρόσωμο πτηνό, που είναι γνωστό για το γρήγορο χτύπημα των φτερών του, καταναλώνει αρκετές ποσότητες τροφής σε σχέση με το μέγεθός του, τόσο για να κινείται, όσο και για να διατηρείται ζεστό.

Λόγω του μικρού του μεγέθους, η θερμοκρασία του σώματός του χαμηλώνει κατά τη διάρκεια της νύχτας, με το κολιμπρί να βρίσκεται σε αδράνεια, σαν να έχει πέσει σε μία μίνι… χειμέρια νάρκη.

Όταν πια ξημερώσει, το μικρό πτηνό ανακτά τους καρδιακούς του παλμούς και αρχίζει να ζεσταίνεται, όπως μια μηχανή αυτοκινήτου σε μία κρύα ημέρα του χειμώνα.
Την ώρα που ξυπνάει, το κολιμπρί εισπνέει περισσότερο οξυγόνο για να αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματός του, σαν να παίρνει βαθιές ανάσες, με αποτέλεσμα να παράγει αυτόν τον συριγμό, που θυμίζει ροχαλητό.

Το μικρότερο κολυμπρί συναντάται στην Κούβα και έχει μέγεθος εντόμου, ενώ το μεγαλύτερο βρίσκεται στις Άνδεις και φτάνει τα 20 εκατοστά, με τον μέσο όρο να μην ξεπερνά τα 5 εκατοστά.

Το ράμφος του είναι όσο το σώμα, το κεφάλι και η ουρά μαζί, ενώ κουνά τα φτερά του τόσο γρήγορα, που μπορεί να κάνει μέχρι 70 χτυπήματα το δευτερόλεπτο.

Πηγή

Shares 132

Σχόλια


Read more:
Close