Μενού

Αυστραλία: Στο φως οι βάρβαρες μέθοδοι εκπαίδευσης στις κυνοδρομίες

Shares 33

μέθοδοι εκπαίδευσης κυνοδρομίες εκπαίδευση Σοκ προκαλούν παγκοσμίως οι βάρβαρες αναχρονιστικές μέθοδοι, όπως η χρήση ζωντανών ζώων ως δολώματα για την εκπαίδευση κυνηγετικών σκύλων, οι οποίες χρησιμοποιούνται ευρέως στις κυνοδρομίες στην Αυστραλία. Τις φρικιαστικές πρακτικές, τις οποίες δεν μπαίνουν καν στον κόπο να αποκρύψουν οι εκπαιδευτές, επιβεβαιώνει κυβερνητική έκθεση, η οποία κάνει επίσης λόγο για κτηνώδη «ευθανασία» στα ανεπιθύμητα πλέον σκυλιά που δεν μπορούν να αγωνιστούν.

Την εκπαίδευση των λαγωνικών με κανονικά ζώα αποκάλυψε για πρώτη φορά το τηλεοπτικό δίκτυο ABC τον Φεβρουάριο, όταν κυκλοφόρησε βίντεο με σκύλους να κυνηγούν και να ξεσκίζουν με τα δόντια τους γουρούνια, οπόσουμ και κουνέλια. Η αντίδραση υπήρξε άμεση σε τέσσερις πολιτείες της Αυστραλίας – Νέα Νότια Ουαλία, Βικτώρια, Κουίνσλαντ και Τασμανία – όπου δόθηκε εντολή για άμεση έρευνα.

Στα πολλά και φρικτά, τα οποία προέκυψαν κατά την έρευνα, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ιδιοκτήτες οι οποίοι πλήρωναν 10 ευρώ σε συγκεκριμένο άνθρωπο προκειμένου να σκοτώσει το σκυλί τους με σφυρί, καθώς επίσης η περίπτωση εκπαιδευτή ο οποίος χρησιμοποιούσε ηλεκτρικό τρυπάνι για να τρυπήσει τον εγκέφαλο των ζώων ή για να κόψει τα αυτιά τους προκειμένου να μην αναγνωριστούν ποτέ.

Και βέβαια, σύμφωνα πάντα με την έκθεση, όταν οι σκύλοι δεν είναι πια προσοδοφόροι, πυροβολούνται, πνίγονται, απαγχονίζονται, υποβάλλονται σε ηλεκτροπληξία και πωλούνται για δόλωμα στην τεράστια βιομηχανία κυνοδρομίας της Αυστραλίας.

Τον Απρίλιο, οι Αρχές του Κουίνσλαντ εντόπισαν 55 κουφάρια λαγωνικών, γεγονός που κινητοποίησε αμέσως την πρωθυπουργό Αναστασία Παλασέι, η οποία δεσμεύτηκε για τον εντοπισμό των δραστών και την τιμωρία τους. Σε κάθε περίπτωση, αν και από την έρευνα προέκυψαν πολύ σημαντικές πληροφορίες, οι περισσότερες δεν συνιστούν ισχυρές αποδείξεις, όπως αναφέρεται στην έκθεση.

tovima.gr

Shares 33

Σχόλια


Read more:
Close