Μενού

Μοιράζεστε το κρεβάτι με τον σκύλο σας; 5 λόγοι που αυτή η συνήθεια σας ωφελεί!

Shares 1K

Σκύλος Πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων επιτρέπουν στα σκυλάκια τους να κοιμούνται μαζί τους, χωρίς όμως να γνωρίζουν ότι η συνήθεια αυτή είναι ευεργετική! Παρακάτω παρατίθενται 5 λόγοι που εξηγούν γιατί το να κοιμάστε μαζί με τον τετράποδο φίλο σας είναι προς όφελός σας!

1. Οι σκύλοι σας ανακουφίζουν από το άγχος
Είναι ευρέως διαδεδομένο ότι οι σκύλοι ανακουφίζουν τους ανθρώπους από το άγχος και αυτό αποδεικνύεται αφού τα σκυλάκια μπορούν να «δουλέψουν» ως «σκύλοι βοηθοί» για εκείνους που υποφέρουν από διαταραχές άγχους. Οι σκύλοι είναι ο λόγος που κάνει τους ιδιοκτήτες να βγαίνουν  περισσότερο έξω, να απολαμβάνουν τη ζωή, όπως επίσης και να αισθάνονται ήρεμοι και χαλαροί τα βράδια. Έτσι, το να κοιμάστε μαζί τους θα σας εξασφαλίσει έναν ήρεμο ύπνο και θα σας προσφέρει γαλήνη.

2. Μας κάνουν να νιώθουμε ασφάλεια
Ένας από τους κυριότερους λόγους που ο άνθρωπος υιοθετεί σκύλο είναι για να νιώθει ασφάλεια. Είτε έχετε έναν πλήρως εκπαιδευμένο σκύλο στο να σας προστατεύει, είτε έχετε έναν σκύλο που απλώς θα σας επιστήσει την προσοχή και θα σας ειδοποιήσει με ένα γαύγισμα, δεν έχει καμία σημασία. Το μόνο που χρειάζεστε για να νιώσετε ασφάλεια, είναι τον τετράποδο φίλο σας να κοιμάται στο πλάι σας. Το να μην αισθάνεστε κάποιο φόβο σίγουρα θα βελτιώσει το βραδινό σας ύπνο.

3. Τα σκυλάκια το λατρεύουν!
Όλοι το γνωρίζουμε! Στα σκυλάκια μας αρέσει να τα κακομαθαίνουμε! Από την στιγμή που θα του επιτρέψετε να κοιμηθεί μαζί σας θα το κάνει συνέχεια γιατί του αρέσει. Τα κάνει να αισθάνονται ήρεμα και ασφαλή όπως και εμάς.

4. Μας προσφέρουν ζέστη και άνεση
Τα παπλώματα και τα μαξιλάρια μας είναι ζεστά και μαλακά, αλλά δεν συγκρίνονται με το ζεστό σώμα του σκύλου μας και το απαλό τρίχωμά του. Πολλοί ιδιοκτήτες επιτρέπουν στα σκυλάκια να κοιμηθούν μαζί τους για να τους κρατάνε ζεστούς το βράδυ. Ακόμα και ένα μικρό σκυλάκι δίπλα σας μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε άνετα και αναπαυτικά.

5. Βελτιώνουν την κατάθλιψη
Όπως ανακουφίζουν από το άγχος, έχει αποδειχθεί επίσης ότι μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα της κατάθλιψης στους ανθρώπους. Οι σκύλοι προσφέρουν στους ανθρώπους άνευ όρων αγάπη, τόση που δεν μπορούν να βρουν αλλού. Έτσι, το να κοιμούνται μαζί τους σίγουρα τους κάνει να αισθάνονται πολύ πιο όμορφα. Είτε χρειάζεστε ανακούφιση από την κατάθλιψη, είτε απλώς από κακή διάθεση, το να χαλαρώνετε μαζί με τον πιο πιστό σας φίλο την νύχτα, αποτελεί σίγουρα μια πολύ καλή λύση στο πρόβλημά σας!

toocute.gr

Shares 1K

Σχόλια


Read more:
Close