Μενού

183 φωτογραφίες που δείχνουν πόσο χαρούμενες και χαριτωμένες είναι οι χελώνες

Shares 0

Εάν σκέφτεστε να υιοθετήσετε ένα κατοικίδιο και δεν θέλετε σκύλο ή γάτα, κάποιοι άνθρωποι μπορεί να πουν ότι μία από τις καλύτερες επιλογές σας είναι να πάρε μια χελώνα. Ορισμένοι άνθρωποι βρίσκουν αυτά τα κατοικίδια τέλεια γιατί ζουν παραπάνω χρόνια και δεν απαιτούν πολλή ενέργεια, όπως, για παράδειγμα, οι σκύλοι. Μπορεί να φαίνεται ότι οι χελώνες είναι μια σπάνια επιλογή όταν πρόκειται για την επιλογή ενός κατοικίδιου, αλλά υπάρχουν κάποιες στιγμές που άνθρωποι αποφασίζουν να μοιραστούν τις φωτογραφίες των κατοικίδιών τους που απαθανατίζουν πόσο καταπληκτικές είναι στην πραγματικότητα. Ποια λοιπόν από τις παρακάτω φωτογραφίες είναι η αγαπημένη σας;

Υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στις turtles και στις tortoise – οι πρώτες ζουν στο νερό της θάλασσας και εμφανίζονται μόνο σπάνια στην ξηρά, ενώ οι τελευταίες ζουν μόνο στην ξηρά. Διαφέρουν ακόμη και στην εμφάνιση: ενώ οι πρώτες είναι επίπεδες και ελαφρές, οι τελευταίες είναι πιο παχειές και βαρειές. Είναι γνωστό ότι οι πρώτες ζουν από 20 μέχρι 40 χρόνια ενώ, οι τελευταίες από 60 μέχρι 80.

Οι χελώνες είναι πιο εύκολες στη συντήρηση γιατί χρειάζεται μόνο δύο φορές να τις βγάζετε έξω την ημέρα και έχουν ανάγκη από ειδικές βιταμίνες. Απαιτούν επίσης ειδική φροντίδα. Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι κουβαλούν πάνω τους βακτήρια σαλμονέλας που μπορεί να μεταδοθούν σε ανθρώπους.

Δεν πρέπει να αφήσετε μια χελώνα να ζήσει πίσω στην άγρια φύση γιατί οι χελώνες έχουν ασθένειες που μπορεί να βλάψουν άλλες χελώνες, γι” αυτό πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά (λόγω των πολλών χρόνων ζωής τους) πριν αγοράσετε μια χελώνα. Επίσης, δεν θα μπορέσουν να τα καταφέρουν μόνες τους.

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close