Μενού

Υιοθετήσαμε προσωρινά ένα τελείως τυφλό σκυλί από ένα πολύ αδιάφορο σπίτι στην Ουγγαρία και το φέραμε πίσω στη ζωή

Shares 0

Το Πάσχα του 2018, ο Μαρσμέλοου διασώθηκε από ένα εξαιρετικά αδιάφορο σπίτι στην Ουγγαρία, μαζί με τη λοιπή οικογένειά του και μεταφέρθηκε σε ένα κέντρο διάσωσης σκύλων στην Αυστρία. Το εγκαταλελειμμένο ζώο εξετάστηκε από την κτηνιατρική ομάδα εθελοντών και διαγνώσθηκε με σοβαρά προβλήματα στην καρδιά και επρόκειτο καθαρά να πεθάνει. Για να προσθέσουμε και κάτι χειρότερο, ήταν ακόμη τελείως τυφλό.

Το αδιάφορο σπίτι του Μαρσμέλοου στην Ουγγαρία

Δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ένα τυφλό σκυλί να πρέπει να παλέψει για να βρει φαγητό και νερό ανάμεσα στους σωρούς σκουπιδιών στους οποίους ζούσε, αναγκασμένο να παλεύει με τα άλλα σκυλιά της αγέλης για περίπου 11 χρόνια ζωής! Και ύστερα το να ζήσει ξαπλωμένο, περιμένοντας το μαρασμό στο τσιμεντένιο πάτωμα του καταφυγίου ήταν κι αυτό ανυπόφορο. Ο Μαρσμέλοου δικαιούτο να αγαπήσει και να αγαπηθεί!

Ο Μαρσμέλοου περιμένοντας τον αφανισμό του, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του στο καταφύγιο ζώων

Έτσι (ενώ ήμουν εκεί σαν εθελοντής φωτογράφος) έπρεπε απλά να μεταφέρων το εγκαταλελειμμένο σκυλί σπίτι, για να του δείξω τι σήμαινε αγάπη, με την ελπίδα ότι ακόμη θα του έσωζα τη ζωή. Και είμασταν τυχεροί! Παρόλο που ο Μαρσμέλοου ήταν στα πρόθυρα του θανάτου και οι μέρες του ήταν μετρημένες, η φοβερή κτηνιατρική ομάδα του Tierarzt am Spittelberg κατάφερε να του σώσει στη ζωή, με την ειδική φροντίδα της και την ατελείωτη αγάπη της.

Ο Μαρσμέλοου με εμένα, στο δρόμο προς το σπίτι από το καταφύγιο

Με τη βοήθεια κουδουνιών που φόρεσα στον αστράγαλο μου και της Aida, του άλλου σκύλου από το καταφύγιο που έσωσα, που έγινε ο σκύλος που το καθοδηγούσε, αυτό το αξιαγάπητο σκυλί έμαθε γρήγορα για το νέο του περιβάλλον και την καινούρια του ζωή και μπόρεσε πραγματικά να ξεκινήσει να την απολαμβάνει!

Ο Μαρσμέλοου μαθαίνει τι θα πει καλή ζωή!

Ο Μαρσμέλοου είναι τώρα το πιο ζωντανό σκυλί στην αγέλη μας, είναι τόσο ενεργητικό και ζωντανό! Του αρέσει να οδηγεί το δρόμο στις βόλτες μας, ακόμα κι αν δεν μπορεί να δει πού πηγαίνει, ου αρέσει να κοιμάται σε μαλακά κρεβάτια και το πιο αγαπημένο του πράγμα στον κόσμο είναι να του τρίβεις την κοιλιά!

Ο Μαρσμέλοου απολαμβάνει το πιο αγαπημένο πράγμα γι’ αυτόν στον κόσμο

Επιτέλους απολαμβάνει τα μαλακά κρεβάτια

Η προηγούμενη ζωή του του άφησε φυσικά (πρόβλημα στα δόντια από τις τροφές και τα αντικείμενα των σκουπιδιών και πρόβλημα στην καρδιά από μία μη θεραπευθείσα ασθένεια που μοιάζει με τικ) και διανοητικά (μπορείτε να φανταστείτε τις πληγές που αφήνει σε ένα τυφλό και άρρωστο σκυλί αυτή η ζωή;!), αλλά, τα προσπερνάμε μέρα με τη μέρα, καθώς είναι τόσο έξυπνος και γεμάτος αγάπη και κέφι!

Παίρνει πολλές αστείες πόζες

Η ζωή μπορεί να είναι τόσο υπέροχη

Ο Μαρσμέλοου δεν έγινε μόνο πιο υγιής και χαρούμενος μέρα με τη μέρα, αλλά έγινε και πιο όμορφος!

Αναγνωρίζει τον ήχο των ποδιών μας και της φωνής μας και μας ακολουθεί παντού!

Θα είστε εσείς αυτός που θα αγαπήσετε το Μαρσμέλοου για πάντα;

Παρόλα αυτά δε βρήκε ακόμα το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο για αυτόν –μια παντοτινή οικογένεια να τον αγαπάει, να τον αγκαλιάζει και να τον προστατεύει για το υπόλοιπο της ζωής του. Αν θέλετε να είστε εσείς αυτός που θα υιοθετήσει το γλυκύτατο Μαρσμέλοου, παρακαλώ επικοινωνήστε με το Animal Care Austria!

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close