Μενού

15 γάτες που ρίχνουν το λιγότερο τρίχωμα (με φωτογραφίες)

Shares 0

Οι γάτες ρίχνουν το τρίχωμά τους για διάφορους λόγους: κυρίως βιολογικούς και περιβαλλοντικούς. Για παράδειγμα, εποχιακές αλλαγές χειμώνα σε καλοκαίρι είναι αρκετές για να ξεκινήσει η απόπτωση του τριχώματος. Όπως, οι άνθρωποι, οι γάτες ακόμη έχουν άγχος, φτωχή δίαιτα, αλλεργίες ή ασθένειες που τις κάνουν να ρίχνουν το τρίχωμά τους. Οι γάτες διαφέρουν ως την ποσότητα του τριχώματος που ρίχνουν –έτσι άλλες μπορεί να ρίχνουν λίγες, ενώ άλλες μπορεί να γεμίζουν έναν κουβά.

Παρακάτω παρουσιάζουμε ορισμένες γάτες που δεν θα σας ταλαιπωρήσουν με το τρίχωμά τους.

La Perm

Αυτή η γάτα προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτές οι γάτες γενικά ρίχνουν ελάχιστο τρίχωμα είτε σαν φυσική διαδικασία είτε ύστερα από αλλεργίες ή αδιαθεσίες.

Siamese

Οι Siamese είναι από τις παλαιότερες ράτσες, έλκοντας την καταγωγή τους από την Ταϊλάνδη και παρουσιάζονται σε διάφορα χρώματα, όπως, γκρι, μαύρο, άσπρο, κρεμώδες, σοκολατί και ασημένιο. Σε σύγκριση με άλλες ράτσες ρίχνουν λιγότερο τρίχωμα σαν φυσικός απότοκος και, μπορείτε παρόλα αυτά να ελέγξετε την αποτρίχωση με σωστές μεθόδους.

Korat

Οι Κόρατ ρίχνουν ελάχιστο τρίχωμα, καθώς, έχουν ελάχιστο σχεδόν συγκριτικά με τις άλλες ράτσες. Συχνά ρίχνουν το τρίχωμά τους ύστερα από το χειμώνα. Το κοντό τους τρίχωμα τις κάνεις υποαλλεργικές, κάτι που σημαίνει ότι δεν επηρεάζουν όσους ανθρώπους έχουν αλλεργία στο τρίχωμα. Αν οι αλλεργικές αντιδράσεις είναι ο κύριος λόγος που δεν παίρνετε γάτα, πάρτε μία Κόρατ.

Sphynx

Η έλλειψη τριχώματος αυτής της γάτας είναι αποτέλεσμα γενετικών μεταλλάξεων. Αν και φαίνεται να μην έχει τρίχωμα, στην πραγματικότητα έχει πολύ λεπτό. Πρέπει να πλένεται συχνά, γιατί, είναι ευάλωτη σε κολλητικές ασθένειες.

Burmese

Οι ιδιοκτήτες αυτής της ράτσας δηλώνουν επίσημα ότι είναι μοναδική, όπως και το Τάι όνομά της, που σημαίνει πανέμορφη και καλότυχη. Στην ουσία δεν χρειάζονται πολλά μπάνια, καθώς, η ίδια έχει πολύ λίγο τρίχωμα.

Ocicat

Έχουν πολύ λεπτό τρίχωμα, κάτι που σημαίνει ότι δεν ρίχνουν πολύ τρίχωμα. Η περιποίηση και το μπάνιο αυτής της γάτας, συνεπώς, είναι λιγότερο προβληματικά.

Siberian

Η διαδικασίας πτώσης του τριχώματος αυτής της γάτας δεν προβληματίζει, διότι, γίνεται μόνο δύο φορές το χρόνο εποχικά. Επίσης, είναι υποαλλεργικές, άρα ασφαλείς.

Singapura

Προέρχεται προφανώς από τη Σιγκαπούρη. Χρειάζεται λιγότερη περιποίηση σε σχέση με άλλες γάτες λόγω του κοντού τριχώματός της. Είναι μοναδικό είδος και, ένα με δύο χτενίσματα τη βδομάδα πρέπει να είναι αρκετά για τη γάτα.

Bengal

Αυτές οι γάτες είναι λιγότερο πιθανό να ρίξουν το κοντό τρίχωμά τους. Όσο πιο μεγάλες σε ηλικία είναι τόσο περισσότερο ρίχνουν το τρίχωμά τους. Ένα ιδιαίτερο γνώρισμά τους είναι ότι τους αρέσει να καθαρίζουν τον εαυτό τους. Το κοντό τρίχωμά τους υποδηλώνει ότι εύκολα περιποιούνται και καθαρίζονται. Είναι, επίσης, υποαλλεργικές.

Somali

Αυτή είναι μία από τις πιο όμορφες, εύθυμες κι έξυπνες γάτες που έχει κρατήσει ποτέ κάποιος. Είναι σημαντικά προσαρμοστική επίσης. Είναι αφρικανικής καταγωγής κι έχει μακρύ τρίχωμα που πέφτει δύο φορές το χρόνο. Αναπτύσσουν ένα παχύ στρώμα τριχώματος το χειμώνα, το οποίο ρίχνουν, όταν, έλθει η άνοιξη. Αυτό σημαίνει ότι θέλουν περισσότερη προσοχή και περιποίηση κατά τη διάρκεια της άνοιξης.

Cornish Rex

Έχει ένα κυματώδες και σγουρό τρίχωμα. Αρκετά απαλό, χρειάζεται λιγότερη περιποίηση και προσοχή.

Tonkinese

Επίσης, η ράτσα παρουσιάζει ελάχιστη αποτρίχωση, άρα ελάχιστη φροντίδα. Συχνά, καθαρίζουν τον εαυτό τους μόνες τους, έτσι χρειάζεται μόνο να πλένεται και να βουρτσίζεται περιστασιακά –μόνο για την απομάκρυνση των νεκρών τριχών. Είναι, επίσης, υποαλλεργική ράτσα.

Bombay

Αυτή η γάτα είναι εξαιρετικά φιλική και, μπορεί να αποτελέσει ό,τι πιο στενό είχατε σε σύντροφο. Της αρέσει, ακόμη, να κολυμπάει –είναι ένας φίλος που μπορεί να αντικαταστήσει την ανθρώπινη παρέα.

Colorpoint Shorthair

Έχουν κοντό τρίχωμα, όπως, υποδηλώνει το όνομά τους. Εκτός από το να τις πλένετε, μπορείτε ακόμη να επιλέξετε το χτένισμά τους για να μετακινήσετε τις τρίχες του κεφαλιού σύντομα. Η περιποίηση πρέπει να γίνεται σε μέτριο βαθμό για να αποφύγετε τη βλάβη και το έλλειμα τριχώματος.

Devon Rex

Αυτή η ράτσα είναι σχετικά σπάνια και, προέρχεται από την Αγγλία. Είναι μία από τις πιο έξυπνες ράτσες και, το κυματιστό τρίχωμά της τής έδωσε επάξια τον τίτλο: «Πούντλ Γάτες». Αυτή η γάτα με το κοντό τρίχωμα μπορεί να είναι η καταλληλότερη για τους πρωτάρηδες, καθώς, ρίχνει ελάχιστο από το τρίχωμά της.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

 

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close