Μενού

Οι τσίχλες μπορεί να σκοτώσουν τα ζώα μας!

Shares 115

τσίχλες ξυλιτόλη Η ξυλιτόλη, που χρησιμοποιείται αντί της ζάχαρης στις τσίχλες είναι τοξική για τα σκυλιά και τις γάτες!

Η ξυλιτόλη που προέρχεται από καλαμπόκια και άλλα ξυλώδη φυτά χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο σε οδοντόκρεμες, τσίχλες, επιδόρπια κ.α. Ο άνθρωπος αν καταναλώσει μεγάλη δόση έχει απλά ενοχλήσεις στο στομάχι. Για τα ζώα όμως η ξυλιτόλη είναι τοξική και αν καταναλωθεί από σκύλο ή γάτα μπορεί να προκαλέσει θάνατο μέσα σε λίγες μέρες.

Στις ΗΠΑ σημειώθηκε αύξηση των θανάτων ζώων από δηλητηρίαση λόγω κατά λάθους κατάποσης τσίχλας! Μην δίνετε στο ζώο σας τσίχλες ή κεϊκ με ξυλιτόλη. Δεν έχει διευκρινιστεί ακριβώς τι κάνει η ξυλιτόλη στα ζώα αλλά λόγω διαφορετικού μεταβολισμού ανθρώπων και ζώων, στα ζώα έχει άλλο, δυσάρεστο αποτέλεσμα.

 

Περίπου 75% των σκύλων που έφαγαν τσίχλα, πεθαίνει.
Όταν καταποθεί από το ζώο η ξυλιτόλη δρα γρήγορα και προκαλεί υπογλυκαιμία, δηλαδή πτώση του ζάχαρου στο αίμα. Τα συμπτώματα είναι ο εμετός, η αδυναμία, οι ασυντόνιστες κινήσεις, οι κρίσεις. Η ξυλιτόλη προκαλεί πρόβλημα στο συκώτι και σε λίγες μέρες μπορεί το ζώο να πεθάνει, ανάλογα με το μέγεθος του.
Αν το ζώο σας φάει κατά λάθος μία τσίχλα από κάτω, συμβουλευτείτε άμεσα τον κτηνίατρο σας.
Shares 115

Σχόλια


Read more:
Close